„Secolul tehnologiei” … este de departe cea mai potrivita caracteristica a secolului in care traim, unde fiecare domeniu in parte a cunoscut o dezvoltare, aducand noi tehnici revolutionare, care ne ajuta, intr-un final, sa ne facem viata mai usoara. Acest lucru s-a intamplat si in cazul chirurgiei stomatologice, unde inovatiile din cabinele medicale sunt in favoarea pacientului dar si a personalului medical.
In acest context, Clinica de implantologie Dr. Lorelei Nassar a adus in Romania o tehnologie unica la nivel mondial, si anume implantul dentar personalizat construit digital, tehnologie fabricata in laboratoarele ultraperformante din Israel prin nanotehnologie digitalizata 3D.
Implantul dentar personalizat este un dispozitiv medical inovativ, care reprezinta in cazul multor pacienti, singura solutie viabila de reabilitare a arcadelor dento-maxilare. Adresabilitatea acestuia este in special urmatoarele cazuri:
• Pacienti cu atrofie osoasa severa consecutiva bolii parodontale, edentatiilor vechi, neprotezate, extractiilor traumatice, rezectiilor osoase pentru tumori ale oaselor maxilare, chistectomiilor sau traumatismelor cu pierdere de substanta osoasa si dentara;
• Pacienti in varsta, cu patologie asociata (diabet zaharat, boli cardio-vasculare, boli renale), carora le este contraindicata o interventie chirurgicala de lunga durata sau la care integrarea unor eventuale materiale de aditie (os autolog, bovin etc), poate sa fie deficitara;
• Pacienti care isi doresc o reabilitare rapida, intr-o singura etapa chirurgicala, a unor zone edentate intinse; Implantul dentar personalizat poate sa fie astfel un tratament alternativ, care sa substituie interventii chirurgicale de tipul: sinus lift, implanturi zigomatice, lateralizare de nerv alveolar inferior, blocuri osoase.
“Digitalizarea sta la baza unor noi produse care ajuta la reconstructia unui zambet frumos, sanatos si functional prin proceduri minim invazive. Pentru a indeplini cerintele actuale crescute de functionalitate si estetica in reabilitarea arcadelor dento-maxilare, la pacientii cu edentatii, diverse planurile de tratament includ adesea inserarea de implanturi dentare. Acest lucru este posibil fie cand oferta osoasa a pacientului este una suficienta sau cand se practica concomitent cu inserarea implantului, sau in etape succesive, interventii chirurgicale suplimentare de augmentare osoasa. Astfel ca implantul dentar personalizat construit digital este, in acest moment, solutia ideala pentru o restaurare functionala si estetica. Implanturile dentare arata si se simt exact ca si dintii naturali, dar previn totodata resorbtia osoasa si retragerea gingiei, intrucat se integreaza perfect in structura osoasa”, declara doctorul Lorelei Nassar. Mai mult decat atat, specialistul afirma ca designul implantului dentar construit digital este perfect adaptat substratului osos al pacientului, fiind realizat in perfecta concordanta cu acesta. Etapele clinico-tehnice de fabricare a implantului dentar personalizat presupun, intr-o prima faza, amprentarea fidela a campului protetic si realizarea unui examen imagistic CT, care vor reda cu exactitate starea tesuturilor orale ale pacientului. Pe baza acestor investigatii, se realizeaza un model tridimensional al viitorului implant. Dupa ce medicul chirurg verifica corectitudinea design-ului, implantul dentar va fi realizat prin sinterizare din pulbere de titan (material perfect biocompatibil). Astfel, implantul dentar personalizat va lua forma unui schelet metalic, adaptat crestei alveolare si va contine in structura lui orificiile pentru suruburile de fixare in os, orificii de mici dimensiuni ce favorizeaza vascularizatia si osteointegrarea si lacasurile pentru viitoarele bonturi protetice, orientate pentru a permite o distributie optima a fortelor masticatorii.
“Interventia chirurgicala propriu-zisa de inserare a implantului dentar personalizat, se realizeaza cu anestezie locala, are o durata medie de aprox. 60 de minute si presupune plasarea implantului subperiostal si fixarea acestuia cu suruburi transversale, care ofera o buna stabilitate, contribuind astfel la o integrare osoasa optima. Finalul interventiei consta in inserarea capelor de vindecare, care sunt de asemenea personalizate si corespund nevoilor pacientului si design-ului implantului dentar. Pana la realizarea lucrarii protetice definitive (aproximativ 4 – 6 luni), pacientul beneficiaza de o lucrare dentara provizorie, care ii va permite reluarea activitatilor cotidiene. Avantajele implantului dentar personalizat sunt: predictibilitatea integrarii osoase, reabilitare dentara intr-o singura etapa chirurgicala a unor zone edentate intinse si cu substrat osos deficitar, indicat inclusiv in cazul pacientilor in varsta, care pot beneficia pe aceasta cale de o lucrare protetica fixa, riscuri chirurgicale si complicatii ulterioare minime”, conchide dr. Lorelei Nassar.
Privacy Overview
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Adauga comentariu