Home » „In catunele lor, Craciunul nu e despre dorinte. E o seara cu cer plin de sens!” (TVR 1, Izolati in Romania, editie de Craciun)
Comunicate

„In catunele lor, Craciunul nu e despre dorinte. E o seara cu cer plin de sens!” (TVR 1, Izolati in Romania, editie de Craciun)

„In catunele lor, Craciunul nu e despre dorinte. E o seara cu cer plin de sens!”

Romania din munti are si ea dorinte? La raspunsul acestei intrebari ne va conduce echipa “Izolati in Romania”, coordonata de Dite Dinesz, intr-o editie speciala, de sarbatoare, difuzata de TVR 1 in ziua de Craciun, pe 25 decembrie, de la ora 19:20.

„Unele dorinte sunt ascunse in sufletele lor, se amesteca cu regrete sau asteapta cuminti sa fie spuse, cand o fi vremea lor. Greu afli ce isi doreste un om din catunele izolate ale Romaniei”, ne povesteste Dite Dinesz, realizatoarea uneia dintre cele mai indragite serii documentare ale TVR 1 si, in acelasi timp, cea care prilejuieste intalniri noi cu oameni care afla ca omul de jos e bun.

„Mi-e rusine, sa nu aveti treaba pentru noi…”, spune sfios unul dintre prietenii din munti. Dupa insistente, „aflam ca un batic nou ar prinde bine pentru slujba de Craciun, ca sigur coboara la biserica; o lanterna, sa vad drumul la animale; o juma’ de costita, orice de mancare e primit”, se exprima alte dorinte. Dorm pe paie de ani de zile, ii doare spatele rau, oare o saltea se poate?… „Noaptea urla lupii, asa rau se aud, daca as avea un aparat, pun muzica si nu ii mai aud”; „Bomboane multe, sa ma
indulcesc; branza topita si paine, ca am stat la pat”…. Timp de 24 de seri, Dite Dinesz si ajutoarele ei ii asculta cum indraznesc sa scoata din sufletele lor ce le trebuie, nu ce isi doresc. Sunt cuvinte rostite soptit, cu mii de scuze si multumiri alaturi. Apoi, incep cautarile si nu se lasa pana nu impart bucurie.

„In catunele lor, Craciunul nu e despre dorinte. E o seara cu cer plin de sens. Spre care te uiti si astepti o clipa sa vina si sa stearga zilele cand, prea obosit fiind, ai pierdut cerul.

Noi de acasa, din fata ecranelor, cautam ferestre spre a vedea cerul Craciunului. Fiecare om de pe munte e o fereastra. Il asculti si esti mai aproape… Si ii faci un dar, e nevoia lui, fiindca omul aici, in munte, atat are: nevoi…” – Dite Dinesz.

Pentru toti telespectatorii iubitori de ei anul acesta si in numele telespectatorilor TVR 1, echipa _Izolati in Romania _a urcat cu de toate… iar in 25 decembrie, de la 19.20, la TVR 1, vom afla ce e dorinta in munti. Editia speciala _Izolati in Romania _este un dar pentru noi, telespectatorii. Iar fiecare dar primit de cei din munti e al unui telespectator din tara sau Europa. Dorinta de pe munte e darul pe care ti-l faci tie, in prima zi de Craciun.