Comunicate

Primiti cu colinda? Iuliana Tudor aduna cetele de colindatori la TVR 1

Iuliana Tudor prezinta programul special de colinde „Nu uita ca esti roman”, la TVR 1, pe 24 decembrie, de la ora 21:00 si in ziua de Craciun, de la 18:25.

„Venim cu drag in casele dumneavoastra in seara de Ajun sa vestim nasterea pruncului Iisus… Primiti cu colinda?”, intreaba Iuliana Tudor in prag de Craciun, alaturi de cateva dintre marile nume ale folclorului romanesc si de membrii Ansamblului Junii Sibiului. Programul special de colinde „Nu uita ca esti roman” incepe la TVR 1 pe 24 decembrie, de la ora 21:00 si continua in ziua de Craciun, de la 18:25.
Intr-o atmosfera de poveste, la Gura Raului in judetul Sibiu, alaturi de gazdele Junii Sibiului, ascultam colinde traditionale romanesti interpretate de mari vedete ale folclorului nostru, precum si de grupurile de colindatori sosite din intreaga tara. Gazdele ii primesc asa cum se cuvine: cu mere, covrigi si nuci, cu bucate traditionale si un pahar de vin, dar si cu urari de bine, cum se obisnuieste de sarbatori.
„Ne reamintim de frumusetea colindelor vechi romanesti, dorindu-ne, prin acest program, sa indemnam romanii sa pastreze vie traditia colindatului si sa povesteasca si copiilor cat de importanta este sarbatoarea nasterii Domnului. Sa nu uitam, colindatul este o veche traditie romaneasca, iar unele dintre colindele noastre au fost inscrise in patrimoniul cultural UNESCO”, adauga Iuliana Tudor, producator si prezentator al programului.
Ne vom bucura, asadar, in Ajunul Craciunului, sa ii ascultam colindandu-ne pe Matilda Pascal Cojocarita, Veta Biris, Mariana Anghel, Ansamblul „Junii Sibiului”, Alina Pinca, Robert Tarnaveanu, Ilie Medrea, Grupul Iza si colindatori din Maramures, Dumitru Teleaga, Mihaela Petrovici, Adriana Anghel, Cristian Pomohaci, Ovidiu Homorodean, Razvan Nastasescu, Traian Stoita, Sebastian Stan, Ceata de Juni de la Gura Raului, Calin Brateanu, Andra Matei, Angelica Flutur, Bogdan Toma, Grupul Burnasul, Andreea Haisan, Oana Tomoiaga, Paul Ananie, Alexandru Bradatan, Gabriel Dumitru.
Editia speciala „Nu uita ca esti roman” este la TVR 1 pe 24 decembrie, de la ora 21:00 si pe 25 decembrie, de la 18:25. Programul poate fi vazut si de romanii din afara tarii, la TVRi, in prima zi de Craciun, de la 17:30, iar la TVR Moldova sambata, 26 decembrie, de la 11:00.