Cea mai periculoasa arma din razboiul nevazut

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/02/cea-mai-periculoasa-arma-din-razboiul-nevazut.jpg
Este mai importanta tehnologia 5G decat sanatatea si viata oamenilor? Pare mai degraba o unealta a inteligentei artificiale (AI) pentru supravegherea si controlul populatiei.

La inceput se vehicula ideea ca este o conditie sine qua non si un imens ajutor in lupta impotriva terorismului. Cu 5G puteau sa-i supravegheze mai bine si sa-i prinda mai repede pe teroristi.

Este evident faptul ca traim intr-o lume a radiatiilor si a undelor electromagnetice, iar oamenii nu realizeaza ca isi pun sanatatea in pericol atunci cand vorbesc mult la telefonul mobil sau lucreaza zilnic la calculator. Efectele nu apar imediat, se manifesta in timp, si parca nimeni nu vrea sa le asocieze cu oboseala cronica, scleroza multipla, Alzheimer, avorturi spontane si o serie de alte boli devastatoare, inclusiv cancer.

Desi studiile medicale confirma acest lucru, oamenii sunt mai atrasi de trendul tehnologic decat de sanatatea lor. Aparatele electrocasnice sunt necesare si ne imbunatatesc, apparent, calitatea vietii, insa nu putem sa traim fara frigider, telefon mobil, televizor, calculator fapt pentru care uitam cu desavarsire ca acestea sunt periculoase si emit radiatii electromagnetice.

Intrebarea care apare acum este ce ne facem cu expunerea la radiatia electromagnetica ambientala, care se refera la radiatiile provocate de antenele de telecomunicatii?

Efectul conjugat este unul dezastruos pentru sanatatea omului, o spun toate studiile stiintifice. S-au publicat pana acum o serie de articole care au tras un semnal de alarma si sunt laudabile demersurile Coalitiei STOP 5G Romania, care se lupta deja la baioneta cu cei care fac presiuni pentru implementarea pe repede – inainte a Legii privind introducerea tehnologiei 5G. In absenta studiilor si a dovezilor care sa-i justifice necesitatea si siguranta, aceasta tehnologie este invaziva, nesustenabila, experimentala si daunatoare intregului ecosistem. Secretomania care invaluie acest proiect de lege, denota existenta unui plan ascuns, care, nu stim din ce ratiuni, nu trebuie sa ajunga la public.

Ministerul Transporturilor impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (A.N.C.O.M) au initiat un proiect de lege pentru implementarea mascata a tehnologiei 5G in Romania. Coalitia STOP 5 G Romania este cea care a inaintat Ministerului Transporturilor si Infrastructurii un memoriu prin care a semnalat pericolele cu privire la aceasta tehnologie avansata. In acest sens Coalitia STOP 5G Romania a solicitat: „ancheta si control parlamentar la A.N.C.O.M si Guvern, prin intermediul unor comisii parlamentare speciale, a legislatiei emise de ministerele de resort si A.N.C.O.M, ce permite si promoveaza abuziv, anticonstitutional si iresponsabil, tehnologia si reteaua 5G in Romania. Prevederile acestor acte normative pun in pericol cetatenii si insasi siguranta nationala, in favoarea unor afaceri detinute de corporatii straine. Serviciile de comunicatii mobile 5G nu sunt servicii de utilitate publica si nu necesita o legislatie speciala, care nu ar face decat sa incalce si sa vicieze ordinea de drept, normele legislative existente si Constitutia Romaniei”.

Mass – media din tara nu a tratat cu maxima seriozitate aceasta informatie, iar articolele aparute doar au semnalat faptul ca antenele GSM montate pe blocuri sunt periculoase pentru sanatatea locatarilor. Lupta serioasa se pare ca este pe frontul deschis de Coalitia STOP 5G Romania, care in urma cu doi ani a trimis chiar Patriarhiei Romane, mai exact catre Sfantul Sinod si Preafericitul Patriarh Daniel, un apel disperat, amplu si bine documentat, prin care atragea atentia asupra consecintelor dezastruoase ale implementarii tehnologiei 5 G in Romania.

Apelul solicita reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane, ca buni sfatuitori si calauze, implicarea in demersurile civice, legislative si juridice necesare pentru a ocroti viata si libertatea cetatenilor Romaniei si a generatiilor, oprind implementarea tehnologiei 5G. Apelul era, implicit, si o informare punctuala a Bisericii asupra pericolului care o paste direct si nemijlocit, intrucat lacasurile de cult sunt „campioane” in montarea antenelor de telefonie mobila pe propriile cladiri. Coalitia STOP 5G Romania este o miscare civica, fara forma juridica, formata prin asocierea a peste 80 de organizatii semnatare a Memoriului National si a zecilor de mii de cetateni romani care au semnat petitiile impotriva implementarii iresponsabile a tehnologiei 5G, aflata in plina desfasurare.

Din pacate, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane nu a dat niciun raspuns petitiei trimise de Coalitia STOP 5G Romania.

Cat de periculoasa este tehnologia 5G? Este mai importanta tehnologia decat sanatatea oamenilor?

Cunoastem ca tehnologia 5G are la baza emiterea unor unde radio si campuri electromagnetice. Aceasta tehnologie ar putea sa permita ”caselor si masinilor inteligente sa comunice cu noi”. Altii sustin ca tehnologia 5G permite operatii executate de la distanta sau conducerea masinilor inteligente in mod autonom.

In prezent fiecare telefon mobil achizitionat este compatibil 5G. Cu certitudine, viteza de transfer de date este de asteptat sa fie de 100 de ori mai mare decat 4G, ceea ce este un adevarat deliciu pentru tanara generatie, atrasa de jocuri video sau vizionarea filmelor si serialelor pe telefonul mobil. Desigur, se vorbeste mult despre avantajele implementarii 5G in SUA si statele membre UE, dar mai putin despre riscurile acestei tehnologii.

Studiile efectuate in acest sens au aratat ca efectul campurilor electromagnetice au un efect nociv asupra sanatatii. Pe termen lung, expunerea la aceste radiatii produce dureri de cap, insomnie, dificultati de concentrare, scaderea fertilitatii, boli neurodegenerative, Altzheimer, cancer limfatic. ”Cel mai periculos efect este acela cand se produce ruperea lantului ADN, apar aberatii cromozomiale, care se transmit la generatiile urmatoare”, a afirmat dr. ing. Mircea Manolescu.

Costel Stanciu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor, sustine ca statul roman recunoaste oficial existenta efectelor radiatiilor electromagnetice. ”Faptul ca in unele institutii ale statului se acorda spor de toxicitate de 10% din salariu pentru efectele radiatiilor electromagnetice emise de antenele operatorilor de telefonie mobila dovedeste inca o data ca acele campuri electromagnetice sunt daunatoare sanatatii. Exista studii care arata foarte clar impactul undelor electromagnetice asupra corpului uman, ele provoaca diferite forme de cancer, accentueaza problemele de sanatate ale celor care sufera de boli cardiovasculare, cu tensiune oscilanta”.

Chiar daca multi sustin ca tehnologia 5G ar avea foarte multe beneficii si mai putine efecte asupra sanatatii, marea majoritate a cetatenilor nu sunt de acord cu amplasarea antenelor 5G langa locuintele lor. Este de remarcat faptul ca aceasta tehnologie nu este exploatata in interes public, ci privat.

De ce nu se amplaseaza antenele 5G in afara localitatilor?

Ne raspunde la intrebare avocatul Adrian Cuculis: “Alternativa ar fi ca antenele sa fie amplasate la sol. Asta ar insemna pentru companii costuri suplimentare: cumpararea terenului, o structura mult mai mare etc. Vorbim astfel de costuri de sute de ori mai mari decat inchirierea teraselor blocurilor. Dar e mai simplu sa pui in pericol viata oamenilor decat sa-ti scazi profitul”

Cu alte cuvinte, nimeni nu se gandeste la sanatatea noastra, ci numai la profitul unor companii private.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii nu tine cont de interesul national, ci doar de interesul firmelor straine

A.N.C.O.M promoveaza conectivitatea ultra-rapida in interesul firmelor de telecomunicatii straine, in detrimentul cetatenilor din Romania, sprijinind majorarea castigurilor si repatrierea lor in tarile de origine. Care este motivul pentru care se accepta aceasta implementare 5G in tara noastra, fara ca Romania sa obtina vreun beneficiu material? Operatorii telecom obtin profituri uriase, generand o poluare electromagnetica colosala. GIar garantia ca nu ni se intampla nimic nu exista!

Daca in anul 2016, nu era permisa amplasarea antenelor 5G mai aproape de 500 m de gradinite, scoli, universitati etc, prin proiectul de lege, votat in 2 octombrie 2021, guvernul permite operatorilor telecom sa monteze gratuit antene 5G in spatii publice, pe blocuri de locuinte (initial cu acceptul presedintelui asociatiei de proprietari, ulterior cu votul a doua treimi din membrii asociatiei), stalpi de iluminat public, spatii verzi, semafoare. Este de remarcat faptul ca aceste antene sunt camuflate de pomi artificiali si alte ornamente, pentru a nu fi vizibile.

Acest proiect de lege reprezinta transpunerea in legislatie a Codului European al Comunicatiilor, pe care Romania a tot intarziat sa il aplice, motiv pentru care a fost somata ca va ajunge in fata Curtii Europene de Justitie, daca nu voteaza acest proiect de lege. Mai grav de atat, este faptul ca aceste echipamente nocive sunt amplasate la doar cativa metri de scoli, gradinite, facultati, acolo unde invata copiii nostri. In calitate de parinti, este mai important sa fiti in pas cu tehnologia sau sunteti interesati de efectele nocive ale 5G-urilor care afecteaza zi de zi sanatatea copiilor vostri?

Chiar este necesara tehnologia 5G? Cine garanteaza sanatatea noastra dupa amplasarea antenelor 5G ?

Daca nici societatile de asigurare nu ofera despagubiri pentru daunele cauzate de retelele de comunicatii mobile 5G , pe care le considera un factor de risc ridicat, (identic cu cel al cutremurului), rezula evident ca viata si sanatatea noastra nu mai sunt importante pentru autoritati, preferand in schimb tehnologia de comunicare de ultra-viteza, adica antenele 5G cu cap de mort.

Aflam de la Stop 5G Romania ca “ANCOM nu poate masura si monitoriza emisiile antenelor 5G si nici utilizarea spectrului radio, deoarece nu exista instrumentele necesare, fapt ce duce la abuzuri, daune si fraude“. Astfel, nu se poate garanta limita expunerii cetatenilor la campuri electromagnetice mari, asa cum prevede un Ordin dat de ministrului sanatatii si, in consecinta, “folosirea frauduloasa a spectrului radio de catre retelele 5G”. Or, prin amplasarea antenelor 5G pe blocuri, in spatiul verde, suntem cu totii expusi zilnic la radiatii si sanatatea noastra este in pericol.

O dovada incontestabila a efectelor daunatoare ale radiatiilor cu microunde este studiul oncologului si cercetatorul Lennart Hardell de la Fundatia de Cercetare pentru Mediu si Cancer si Mona Nilsson de la Fundatia pentru Protectia la radiatii, in care s-a demonstrat ca “radiatia cu microunde de la statiile de baza de pe acoperisuri a dat simptome medicale compatibile cu sindromul microundelor”, studiul fiind publicat in primul numar al revistei Medicinsk de anu trecut.

Conform Coalitiei Stop 5G Romania, studiul arata ca radiatiile emise de amplasarea unei antene 5G pe acoperisul unei case provoaca o crestere enorma a radiatiilor. Inainte de amplasarea 5G existau deja radiatii emise de 3G sau 4G, dar cresterea a fost considerabila. La mutarea intr-o alta casa, simptomele tipice sindromului microundelor a disparut in 24 ore. Printre aceste simptome amintim: oboseala, dificultati de somn, impact emotional, sangerari nazale, cresterea tinitusului si probleme ale pielii. Femeia a avut mai multe simptome decat barbatul, cu tulburari severe de somn si ameteli, urmate de probleme ale pielii (senzatie de arsura, furnicaturi la nivelul pielii mainilor si bratelor), probleme de concentrare, iritabilitate, tinitus, probleme de echilibru, tulburari de memorie pe termen scurt, confuzie, oboseala, tendinta la depresie, simptome cardiace si pulmonare (palpitatii, greutate pe piept) si senzatie de caldura in corp.

Sa ne gandim ca aceste simptome au aparut in decursul a 24 de ore de la amplasarea antenei 5G, dar expunerea pe o perioada indelungata, ani, zeci de ani, ce repercusiuni ar putea avea?

Insusi Parlamentul European, dar si Consiliul Uniunii Europene expun efectele ionizante si neionizante asupra sanatatii viului, in urma utilizarii spectrului radio. In ultimii ani, asistam la o ingrijorare tot mai accentuata a cetatenilor cu privire la efectele nocive ale antenelor 5G asupra sanatatii noastre, dar si asupra mediului. Da, antenele reprezinta avantaje incontestabile cu privire la imbunatatirea performantelor telecomunicatiilor mobile, dar, in acelasi timp, reprezinta o moarte lenta. Tehnologia 5G nu permite inca operatii executate de la distanta sau conducerea masinilor inteligente in mod autonomy. Nu putem sti nici daca la asta se va ajunge, insa copiii nostri folosesc in fiecare zi ultimele modele de iPhone, dotate cu 5G, care au antene amplasate pe blocul in care locuiesc, la doar cativa metri de scoala unde invata sau chiar in parcurile unde se joaca. Iar toate aceste antene 5G bine mascate de ochiul nostru le afecteaza sanatatea.

Aproape fara ca nimeni sa stie si sa afle.

L. Ciuchita

Sursa articol: Anchete Speciale – https://anchetespeciale.ro/5g-ancom/