Evenimente

Joi 29.04.2021 in cadrul emisiunii Citadela Scriitorilor cu Lucian Ciuchita o vom cunoaste pe doamna Otilia Sarbu

Doamna Otilia Sirbu, scriitoare, Prof. Univ., scenarista, ambasador cultural al Romaniei, ne va onora cu prezenta dumneaei in cadrum emisiunii Citadela Scriitorilor, din aceasta joi, 28 Aprilie.
Otilia Sirbu este cunoscuta publicului prin numeroase volume publicate:”Petru Dumitriu” (volumul aparut in urma finalizarii tezei de doctorat), “Literatura romana ca pat al lui Procust”, “Imagologia regasita”, “Initierea in splendoare” (scrisa si ca piesa de teatru), “Omul si mitul in secolul 21”, si cel mai recent volum: “Dumnezeirea intre asa si altfel. Antropologie cuantica”.

Ca ambasador culturar, scriitoarea Otilia Sirbu, profesor la Universitatea Hyperion din Bucuresti, si-a lansat la Praga cartea, Omul si mitul in secolul 21, aparuta la Editura Universitara. Autoarea contureaza, intre copertile acestui volum, statutul omului in secolul al XXI-lea nu doar din perspectiva antropologica, ci prin prisma unor multiple abordari. Pornind de la modele arhetipale si sinele la nivelurile de constiinta care confera unicitate fiecarei fiinte din Univers, Otilia Sirbu construieste un puzzle al identitatii omului, identificand toate etapele acesteia de-a lungul istoriei, o istorie ce ne pare astfel captiva in secolul actual.
Evenimentul literar se constituie intr-o foarte buna oportunitate de a stimula interesul publicului autohton pentru literatura romana, de a promova o imagine pozitiva a tarii noastre, Otilia Sirbu fiind o promotoare a culturii romane peste hotare, dar si de a aduce impreuna diaspora intr-un sentiment comun de apartenenta la una dintre valorile fundamentale care ne definesc ca nationalitate: cultura scrisa.