Muzica

JUGADOR COSMICO melodie omagiu dedicata lui Alexis SANCHEZ de DANY D & Rodrigo Guzman.

Alexis SANCHEZ, celebrul fotbalist chilian cunoscut sub numele de „El Niño Maravilla” si-a sarbatorit ziua de nastere ieri, pe 19 decembrie.

DANY D, un artist cu o prezenta versatila in lumea artistica romaneasca, aduce in atentia publicului sau o creatie unica, “Jugador Cosmico,” un omagiu muzical adus celebrului fotbalist chilian Alexis SANCHEZ. Lansata sub semnatura talentatului compozitor, DANY D, si cu versurile poetului Rodrigo Guzman Barros, melodia este o calatorie emotionanta in lumea muzicala, dedicata unei figuri remarcabile din fotbal.

Lansata sub semnatura talentatului compozitor, DANY D, si cu versurile poetului Rodrigo Guzman Barros, melodia este o calatorie emotionanta in lumea muzicala, dedicata unei figuri remarcabile din fotbal.

Aceasta compozitie muzicala a prins viata intr-un mod neasteptat si vibrant. Intorcandu-se in tara dupa filmarile pentru “Trilogia de los Besos”, DANY D s-a confruntat cu provocarea de a alege o poezie din culegerea “Amor Cosmico” a lui Rodrigo Guzman Barros, in doar cateva zile. Cu un simt artistic remarcabil, artistul a descoperit in aceasta perioada scurta o poezie captivanta, plina de emotie, care i s-a parut a fi perfecta pentru a fi transpusa intr-o melodie.

“Jugador Cosmico” este mai mult decat o piesa muzicala; este o poveste sonora inchinata unei personalitati sportive impresionante. In contextul zilei de nastere a lui Alexis SANCHEZ, 19 decembrie, supranumit “El Nino Maravilla,” aceasta creatie muzicala devine un cadou sonor special, menit sa imbine armonios pasiunea pentru fotbal si arta muzicala.

Despre DANY D

DANY D, pe numele sau real Daniel Dobre originar din Transilvania, Prin abordarea sa creativa si expresiva, DANY D continua sa ofere publicului sau experiente unice si inovatoare prin telenovela muzicala “Trilogia de los Besos” o poveste romano-americana pusa pe muzica.

Este un absolvent al UNATC I. L. Caragiale, avand profesori pe Adrian Pintea, Valeria Sitaru si Vlad Logigan are o cariera impresionanta care acopera muzica, teatrul si filmul in Romania, Mexic si mai nou in Chile prin melodia Jugador Cosmico dedicata lui Alexis Sanchez.

In 2006 a interpretat rolul lui Jesus in musicalul “Jesus Christ Superstar” in regia lui Adrian Pintea si sub coordonarea muzicala si vocala a Sorinei Creanga. In 2010 a interpretat rolul lui Che in musicalul “Evita”.
Intre 2010 si 2015 a coordonat in limba romana si limba franceza spectacolul de teatru Cantareata Cheala de Eugen Ionesco, in care a si interpretat rolul domnului Martin.
In 2015 a facut figuratie speciala (supporting role) in filmul “See you Soon” alaturi de Liam McIntyre, actorul principal din serialul HBO Spartacus.
In 2016 a fost concurent “X Factor Romania” primind 4 de DA fiind vazut de Delia ca „o minune” iar de Carla’s Dream ca un potential castigator.
In 2019 a jucat in filmul romanesc “Regina Maria” in regia lui Alexis Sweet Cahill, interpretand rolului reporter din staff-ul Reginei Romaniei.
In 2019 isi lanseaza cariera in industria muzicala din Mexic cu scruta telenovela “Trilogia de los Besos” lansand deja doua episoade muzicale primul in 2019 numit “Besos Criminales” iar al doilea in 2021 intitulat „No Me Mates”.
In 2022 alaturi de buna sa prietena Alessa Dinu, lanseaza o melodie dedicata tuturor celor care se iubesc si, de asemenea, celor care fac pasul spre casatorie, varianta cu videoclip muzical realizat in 3 limbi (romana, spaniola si portugheza. Foarte curand si in araba).

Cine este Rodrigo Guzman Barros?

Rodrigo Guzman Barros s-a nascut in Santiago de Chile si de mic s-a apropiat de poezie.
A studiat Dreptul la Universitatea din Chile si, ca diplomat, a trait mai bine de 25 de ani in strainatate, in tari precum China, Portugalia, Cuba, Peru, Brazilia, Vatican, Italia si Romania. In prezent, este ambasadorul Chile in Etiopia.
Este si poet si a lansat doua carti de poezii in Romania: „Prontuario poético” in 2016 si „Diptico poético” in 2019, ambele publicate intr-o editie bilingva (spaniola-romana).