Home » „MANDRIE SI PASIUNE”, o poveste de iubire dupa romanele lui Jane Austen, la TVR 2
Comunicate

„MANDRIE SI PASIUNE”, o poveste de iubire dupa romanele lui Jane Austen, la TVR 2

Orgulho e Paixão - CAP 121 - CENA 028 - Ernesto ( Rodrigo Simas ) e Ema ( Agatha Moreira ) de mãos dadas, desfilam de noivo e noiva.

Din 17 ianuarie, de luni pana vineri, de la ora 16:00, iubitorii romanelor lui Jane Austen vor putea urmari in premiera la TVR 2 serialul brazilian „MANDRIE SI PASIUNE” (ORGULHO E PAIXAO – Brazilia, 2018).
Datorita viziunii sale complex-realiste asupra vietii interioare a femeilor, a maiestriei descrierii si a comentariilor ironice si burlesti, Jane Austen se numara printre cele mai notabile scriitoare ale epocii sale si a fost sursa de inspiratie pentru numeroase filme si seriale de succes.

Produs si difuzat de Rede Globo in 2018, „MANDRIE SI PASIUNE” a fost creat de Marcos Bernstein, in regia lui Fred Mayrink, iar intriga reuneste naratiuni din romanele: „Sense and Sensibility” (1811), „Pride and Prejudice” (1813), „Emma” (1815), „Northanger Abbey” (1818) si „Lady Susan” (1871). Coloana sonora apartine companiei de discuri Som Livre.

In aceasta reinterpretare a romanelor clasice ale lui Jane Austen, actiunea este plasata in anul 1910, in orasul Valley of Café si spune povestea Elisabetei (Nathalia Dill), o femeie cu o viziune inaintea timpului sau, cu visuri si ambitii complet diferite pentru o tanara din epoca respectiva.

Ofélia (Vera Holtz) este o mama care viseaza sa isi casatoreasca cele cinci fiice cu burlaci eligibili. Jane (Pamela Tomé), frumoasa si romantica, este fiica cea mare. Mariana (Chandelly Braz) este expansiva si isi doreste sa traiasca o mare aventura. Cecilia (Anajú Dorigon) este o cititoare pasionata, care calatoreste prin lumea imaginatiei, iar fiica cea mica, jucausa Lidia (Bruna Griphao), face totul pentru a obtine ceea ce isi doreste.
Dintre surori, Elisabeta (Nathalia Dill) este cea mai curajoasa si, sustinuta de tatal ei Felisberto (Tato Gabus Mendes), lupta sa-si realizeze visurile. Ea isi inspira surorile sa-si urmeze inima si sa-si scrie singure soarta, chiar daca trebuie sa sfideze regulile si obiceiurile inceputului de secol XX. Elisabeta nu vede casatoria ca pe o prioritate, ceea ce este de neinteles pentru mama ei si, de asemenea, pentru Ema (Agatha Moreira), cea mai buna prietena a Elisabetei. Soarta devine insa incerta cand soseste bogatul aristocrat Darcy (Thiago Lacerda), care ii atrage atentia Elisabetei, declansand o pasiune care ii zdruncina convingerile si pune la indoiala prejudecatile.

Distributie si personaje:

Nathalia Dill – Elisabeta Benedito
Thiago Lacerda – Darcy Williamson
Alessandra Negrini – Suzana Vernon
Vera Holtz – Ofélia Benedito
Pamela Tomé – Jane Benedito
Chandelly Braz – Mariana Benedito
Ana Júlia Dorigon – Cecilia Benedito
Bruna Griphao – Lidia Benedito
Tato Gabus Mendes – Felisberto Benedito
Agatha Moreira – Ema Cavalcante
Ricardo Tozzi – Xavier Vidal
Tarcisio Meira – Lorde Williamson
Gabriela Duarte – Julieta Bittencourt, Rainha do Café Mauricio Destri – Camilo Bittencourt Joaquim Lopes – Olegario.