Comunicate

Mariana Mihut, interviu in exclusivitate la “Reteaua de idoli”

• Despre frumoasa relatie cu sotul ei Victor Rebengiuc
• Ce rol a jucat in viata Marianei Mihut celebrul actor Grigore Vasiliu Birlic

„Cand o sa-mi scriu memoriile (adica niciodata) ar fi cazul sa notez ca acesta a fost unul dintre momentele mele de gratie suprema. Aceasta impecabila doamna, cu peste 100 de roluri jucate pe scena, mi-a spus ca ar vrea sa avem o fotografie impreuna. A se lua in considerare ca nu-i place sa i se faca poze si nici nu se da in vant dupa interviuri. Ah, si mi-a mai spus ca sotul, desi uneori n-are chef de glume are mult, dar mult, umor. Doamna este minunata actrita Mariana Mihut, pe sot in cheama Victor Rebengiuc”, spune Irina Pacurariu despre invitata sa la „Reteaua de idoli”, in editia de luni, 13 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 2 (in reluare joi, 16 decembrie, de la ora 8:00).

Actrita de teatru, film si televiziune, dar si voce inconfundabila a teatrului radiofonic, Mariana Mihut are un temperament unic de forta si gingasie care care o pozitioneaza ca fiind una dintre mai respectate personalitati ale teatrului si filmului romanesc. Rafinata si eleganta si la aproape 80 de ani, Mariana Mihut s-a nascut in 7 noiembrie 1942, la Chisinau, in anii razboiului, cu tatal prizonier in Siberia, protejata de o bunica si o mama de poveste. Marea actrita a impletit in ultima jumatate de secol doua lucruri fundamentale pentru ea: cariera si familia pe care o formeaza cu actorul Victor Rebengiuc.

„Tatal meu , care se intorsese din prizonierat, il cunostea pe fratele lui Grigore Vasiliu Birlic si el artist plastic. Tin minte ca m-am dus cu tata la teatru si saracul Grigore Vasiliu Birlic s-a pomenit in cabina cu un copil speriat, din provincie . Nu cred eu ca ii ardea de noi. Eu eram emotionata si tata era emotionat… Actorul se pregatea sa intre in scena. Inversand lucrurile acum, imi dau seama ce pacoste trebuie sa fi fost pentru el. Ne-a ascultat si a zis: „Da, sa dea la teatru…”. A fost foarte dragut si ii multumesc din suflet pentru ca fara binecuvantarea lui, n-as fi indraznit sa dau”, a povestit Mariana Mihut.

Actorii Mariana Mihut si Victor Rebengiuc au impreuna un baiat, care le-a oferit cel mai provocator rol al vietii: acela de a fi bunicii unui nepot. 50 de ani de scena, peste 100 de roluri. Asa se defineste cariera uneia dintre personalitatile teatrului romanesc, care a ales sa faca din discretie marca personala: Mariana Mihut.

„Irina Pacurariu: Cum arata o zi din viata dumneavoastra?
Mariana Mihut: Banala.
Irina Pacurariu: Cum arata „banalitatea” Marianei Mihut?
Mariana Mihut: Marianei Mihut ii place sa vada filme bune, ii place sa citeasca carti bune, ii place sa vorbeasca cu prietene….
Irina Pacurariu: Aveti multe prietene?
Mariana Mihut: Nu, dar ne cunoastem de ani buni. Una dintre ele, cea mai speciala dintre toate, care a fost si a ramas in continuare om de televiziune, este doamna Ileana Pop. Eram deja studenta cand am facut cunostinta. Am fost unul dintre prezentatorii emisiunii saptamanale pe care o realiza si de atunci am ramas prietene, din 1961”, povesteste actrita Mariana Mihut la „Reteaua de idoli”, la TVR 2, in editia de luni, 13 decembrie, de la ora 21:00 (in reluare joi, 16 decembrie, de la ora 8:00).