Comunicate

Marius Manole, intr-un nou rol: aviator pentru o zi, la „Vis sau realitate”, pe TVR 1

Pe cat se arata de entuziasmat Basti Topescu de ideea de a pilota un avion, pe atat de terifiat pare, la inceput, invitatul lui, actorul Marius Manole. Totusi, pilotajul era visul din copilarie al actorului, iar la „Vis sau realitate”, dorintele secrete se implinesc! Zborul e programat duminica, 14 mai, ora 16.30, la TVR 1.

Dupa ce a terminat facultatea in orasul natal, ieseanul Marius Manole a fost actor la Teatrul Municipal din Focsani, la Teatrul Maria Filotti din Braila, iar de peste 20 de ani, e actor al Teatrului National din Bucuresti.

Principala sa calitate, dupa cum marturiseste, este ca poate munci mult „si cand spun mult, spun de fapt foarte mult… imi place sa incerc lucruri noi si sa-mi depasesc limitele (care sunt destule), poate de asta am inceput sa fac facultatea de coregrafie, poate de asta am jucat cate 3, 4 si uneori 5 spectacole intr-o zi…”. Putini stiu, dar… lui Marius Manole i-ar fi placut sa fie aviator, rol pe care il va experimenta duminica, 14 mai, raspunzand provocarii lansate de Basti Topescu in noua editie „Vis sau realitate”, la TVR 1.

Joaca fiecare spectacol ca si cum „ar fi ultimul”, total, pana la epuizare, cu o daruire pe care nu o vezi prea des. Era sa moara de hipotermie pe scena la Birmingham, dar nu parea sa-l deranjeze.

Pare a avea o constitutie fragila, dar s-a dovedit ca e vorba despre anduranta salciei: se indoaie gratios, fara sa se rupa. Se transforma cu fiecare rol si traieste intens povestile de viata ale personajelor sale. E unul dintre cei mai iubiti actori ai momentului si se reinventeaza cand te astepti mai putin. In pandemie a jucat online, iar anul acesta a aparut gol, in campania de promovare a piesei „Repetitie pentru o lume mai buna”, in regia lui Radu Afrim. Discret cu viata personala, dedicat principiilor sale, iubeste teatrul pana la epuizare si se pare ca e marea lui dragoste.

Nu ii e frica sa greseasca, se bucura cand o face si invata din asta. „Iubesc teatrul si ma simt norocos ca am sansa sa fac ce-mi place!”, spune de fiecare data cand vine vorba despre pasiunea vietii lui. Si constant, pe toate retelele de socializare, nu oboseste sa ne invite la teatru, unde ne asteapta cu mare drag.

Tot de adrenalina si viata traita la intensitate maxima are parte si in emisiunea „Vis sau realitate” de la TVR 1, in care, alaturi de instructorul de pilotaj si acrobatie de la Scoala de Pilotaj si Acrobatie Vulturasul si de gazda emisiunii, Sebastian Felix Topescu, Marius Manole face primele lectii de zbor… la peste 5.000 de metri. Ba mai mult, trece si la acrobatii cu avionul. Daca se simte la fel de in elementul lui ca si atunci cand e pe scena, vom vedea duminica, 14 mai, de la 16.30, la TVR 1.

„Experienta de pilotaj alaturi de Marius Manole a fost pe cat de frumoasa, pe atat de intensa. S-a lasat cu urlete si rugaciuni, dar in final, am bifat o misiune indeplinita cu succes. Problema a aparut la inceput, cand Marius a intrat atat de bine in rolul de a merge in linie dreapta, incat nu a vazut trenul care venea si era sa intre in el! L-am oprit ferm – a fost momentul cand am realizat ca simtul patern functioneaza in momente cheie… Mi s-a demonstrat in acelasi timp ca Marius, odata ce porneste pe un drum, nimic nu-l mai opreste… nici macar un tren in miscare”, ne-a povestit Basti Topescu. Dar mai multe, in emisiunea „Vis sau realitate”.

Artisti, influenceri, medici celebri sau designeri, persoane publice – suntem convinsi ca isi traiesc visul, ca au ajuns acolo unde si-au dorit o viata. Si totusi, candva, vedetele de astazi aveau alte aspiratii… Greu de crezut? De curand intrat in echipa TVR 1, dar familiarizat cu tot ceea ce inseamna munca de televiziune, Sebastian Felix Topescu ne dezvaluie dorintele secrete ale vedetelor si le ajuta sa si le indeplineasca, pentru o zi. Reality show-ul „Vis sau realitate” se vede din 26 martie la TVR 1, in fiecare duminica, de la 16.30 (si in reluare sambata, la 12.30).

Am aflat ce altceva le-ar fi placut sa faca in viata Alexandra Stan, Dr. Cezar, Marian Dragulescu, Patrizia Paglieri, Zarug, Andra Gogan sau Irina Margareta Nistor, iar in editiile urmatoare ale reality show-ului de la TVR 1 ne vor dezvalui ce si-ar fi dorit sa devina indragitele Maria Buza, Carmen Tanase, Alexandrina Hristov.