Home » Miercuri, 6 Iunie, invitatul emisiunii Star Art cu Beatrice Lianda Dinu este dl Cristian Sofron, noul director al teatrului Stela Popescu.
Evenimente

Miercuri, 6 Iunie, invitatul emisiunii Star Art cu Beatrice Lianda Dinu este dl Cristian Sofron, noul director al teatrului Stela Popescu.

Din luna aprilie, actorul Cristian Sofron este noul director al Teatrului Stela Popescu.

In ultimele doua decenii, Cristian Sofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu” (2009-2017), consultant artistic al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale, Bucuresti (2009-2011) si director general artistic al Teatrului de Stat din Constanta (2005-2007).

Printre alte premii, in 2012 a fost distins cu Premiul de Excelenta pentru Intreaga Activitate a Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, iar in 2013 cu Premiul pentru Intreaga Activitate al Uniunii Cineastilor din Romania.

A debutat in film la varsta de 10 ani, iar in teatru la 9 ani. De peste trei decenii joaca in spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care si-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornisteanu, Dominic Dembinski, Alexandru Dabija etc. De asemenea, are o bogata cariera cinematografica si de televiziune.

Cristian Sofron declara la preluarea mandatului : „Sper sa contribui prin experienta pe care o am la dezvoltarea Teatrului „Stela Popescu” din punct de vedere repertorial, la evolutia personalitatii pe care ar putea sa o capete in peisajul teatral bucurestean. A gasi cheia in care trebuie dusa mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucurestene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezinta o noua provocare pentru mine”.

Nu ratati emisiunea Star Art, cu Beatrice Lianda Dinu, Miercuri 16 Iunie pe www.artpres.ro!

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial

www.instagram.com/teatrulstelapopescu