Home » Mihai Caldararu, Omul Faptelor Bune, lanseaza Campania umanitara Pelerinaj pentru Suflet de Sfanta Cuvioasa Parascheva!
Cazuri umanitare Comunicate

Mihai Caldararu, Omul Faptelor Bune, lanseaza Campania umanitara Pelerinaj pentru Suflet de Sfanta Cuvioasa Parascheva!

Pentru ca ne pregatim sa intampinam cu smerenie si bucurie, Sfanta Cuvioasa Parascheva ce va avea loc pe data de 14 octombrie, este considerata un izvor de binecuvantare si sanatate duhovniceasca.

Mihai Caldararu, Omul Faptelor Bune, un tanar inimos, a oferit ajutor persoanele varstnice, Mihai Caldararu a avut o viata nu tocmai usoara. Povestea tanarului este una impresionanta si dramatica. Acesta este din Bucuresti si a implinit frumoasa varsta de 37 de ani. Nascut ultimul intr-o familie cu multi copii, nu a avut parte de copilarie precum ceilalti sase frati ai lui. De mic a fost abandonat de parinti si trecut prin leaganele de copii inca din primele zile de viata. Marcat de suferintele prin care a trecut, acum se preocupa de nevoile orfanilor, dar si a batranilor napastuiti de soarta.

La varsta de trei luni a ajuns intr-un orfelinat, unde a avut o viata foarte dificila, fiind deseori supus unor rele tratamente, care i-au deteriorat permanent starea de sanatate. Acestea insa nu l-au descurajat. A urmat cursurile unei Scoli de Arte si Meserii, al unei Scoli Populare de Arta, Cursuri de Asistent Social si al unui curs de inspector de resurse umane.

Mai mult de jumatate din viata a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de parinti, imediat dupa nastere. La Revolutie, inca nu implinise trei ani. Si-a regasit familia abia dupa varsta majoratului, insa a continuat sa-si traiasca viata singur, pe cont propriu.

Prima slujba a fost aceea de ajutor intr-un restaurant, la spalat de vase. Bataile luate in orfelinate l-au marcat pentru tot restul vietii. Supliciul indurat pe toata perioada copilariei i-a dat si un sens in anii ce au urmat, acela de a sari in ajutorul celor necajiti, asa cum a fost si el.

Dupa iesirea din orfelinat, a inteles „din interior” drama copiilor institutionalizati, asa ca si-a dedicat viata ajutorarii acestora, cu ajutorul carora a desfasurat o serie de proiecte dedicate, printre care amintim:

Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva se afla in Catedrala Mitropolitana din Iasi. „Doresc sa ofer publicului larg o imagine cat mai complexa referitoare „Sfanta Cuvioasa Parascheva“, sufletesti, dar si la frumusetea arhitecturala si naturala ce o poate transmite un loc de rugaciune. Si pentru ca ne pregatim cu totii sa primim in sufletele si in casele noastre pe Sfanta Cuvioasa Parascheva.

Cuvioasei Parascheva ii sunt atribuite minuni si vindecari miraculoase. De ziua sa, la Iasi are loc in fiecare an un pelerinaj la care participa sute de mii de credinciosi din toata tara. Pelerinajul la moastele situate in Catedrala Mitropolitana din Iasi a devenit unul dintre principalele evenimente religioase din Romania. Sute de mii de pelerini se aduna in fiecare an la Iasi in cel de-al doilea weekend al lunii octombrie pentru a comemora pe Sfanta Cuvioasa Parascheva, in timp ce orasul insusi si-a stabilit Zile de sarbatoare in acelasi timp. Totodata, Sfanta Parascheva alina sufletul cu moastele sale, oamenii marturisesc ca Sfanta ar fi binecuvantat oamenii posedati de lucrul cel rau. Crestinii informeaza ca in timpul bombardamentelor din al doilea Razboi Mondial, Sfanta Parascheva a aparat Catedrala Mitropoliana Iasi.

Mihai Caldararu (in calitate director al Directiei Generale de Asistenta Sociala din cadrul Asociatiei Europene ) demareaza campania umanitara Pelerinaj pentru Suflet de Sfanta Cuvioasa Parascheva! Campania se va desfasura in data de 14.10.2023, la Catedrala Metropolitana din Iasi (Sf. Paraschieva), Campania umanitara este dedicata persoanelor defavorizate si cu nevoi speciale, inclusiv copiilor proveniti din medii vulnerabile. Beneficiarii campaniei umanitare Pelerinaj pentru Suflet de Sfanta Cuvioasa Parascheva! vor primi daruri (alimente, produse de igiena) in pelerinajul monahal la Catedrala Metropolitana din Iasi (Sf. Paraschieva) inclus in traseulspiritual, de asemenea, vor beneficia de masa calda, transport, asistenta sociala adecvata. „In data de 14.10.2023, cand Raiul se deschide, vom merge sa luam binecuvantare intru credinta, rugaciune si ajutor si pentru cei greu incercati de viata, de la Sfanta Cuvioasa Parascheva Fiecare dintre noi suntem chemati sa facem binele in sprijinul celor saraci, de aceea orice ajutor material, financiar sau spiritual este bine venit pentru a duce la indeplinire Campania umanitara Pelerinaje pentru Suflet de Sfanta Cuvioasa Parascheva! de caritate pe care le desfasuram. Multumim tuturor celor care ne ajuta si speram ca multe alte persoane sa ne ofere sprijinul lor. Speram ca acesta campanie umanitara Pelerinaj pentru Suflet de Sfanta Cuvioasa Parascheva! sa dea nastere la noi radacini de bunatate intre semeni, iar noi ne continuam promisiunea de a ajuta, si anuntam a doua campanie umanitara realizata de Directia Generala de Asistenta Sociala din cadrul Asociatiei Europene a Drepturilor Omului ce va viza, la fel ca si pana acum, grupuri sociale vulnerabile Aportul fiecaruia dintre voi ne-a facut si ne va face mereu mai puternici si mai capabili sa ducem mai departe raza de lumina si speranta ce este catalizatorul a tot ceea ce intreprindem”, a declarat Mihai Caldararu.

Toti cei care doresc sa sprijine aceasta initiativa pot suna la numarul de telefon 𝟎𝟕𝟑𝟗.𝟑𝟕𝟕.𝟕𝟕𝟕 pentru a primi toate detaliile de la organizatorul evenimentului caritabil.

Obiectele bisericesti din casa ard, insa, prin miracol, doar icoana Sfintei Cuvioasei Parascheva! ramane neatinsa.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/09/Mihai-caldararu.jpg