Antreprenoriat Comunicate

MOL Romania ajuta financiar 36 de tineri din medii defavorizate pentru obtinerea permisului de conducere

  • MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate vor acoperi costurile scolii de soferi pentru 36 de tineri din medii defavorizate
  • Cei 36 de tineri – care doresc sa obtina permise din categoriile B si C – sunt castigatorii concursului de proiecte din cadrul programului Permis pentru viitor, editia a 6-a, 2020
  • Lista beneficiarilor se gaseste pe paginile web ale Fundatiei Pentru Comunitate si MOL Romania

3 martie 2021, CLUJ-NAPOCA – MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate sustin financiar 36 de tineri din medii defavorizate pentru obtinerea permisului de conducere de categoriile B sau C in cadrul celei de-a sasea editii a programului Permis pentru viitor. Proiectele finantate au fost selectate dintre cele 340 inscrise in concurs in perioada 26 noiembrie 2020 – 23 ianuarie 2021. Lista beneficiarilor a fost publicata de catre Fundatia Pentru Comunitate si MOL Romania
Beneficiarii au fost selectati dintre cei 340 de tineri care s-au inscris la aceasta editie, dintre care 317 au solicitat plata taxelor de scolarizare pentru permis de conducere categoria B si BE, 21 pentru C si CE, si cate unul pentru B adaptat si tractor agricol. Totalul solicitarilor de finantare depaseste suma de 657.000 lei. Cei 36 de castigatori vor beneficia de finantare in valoare totala de 75.000 lei.

„Programul Permis pentru viitor se adreseaza tinerilor care doresc sa obtina permisul de conducere, insa nu au resursele financiare necesare in acest scop. Sunt eligibili, in mod special, acei tineri care ar putea gasi un loc de munca sau care ar putea primi atributii de serviciu extinse, odata cu obtinerea permisului de conducere. De-a lungul celor sase editii ale acestui program, am intalnit tineri ale caror povesti ne-au oferit adevarate lectii de viata. Pentru noi, este o bucurie si o onoare sa ii cunoastem si sa le putem fi alaturi. Asa cum am spus in repetate randuri, MOL este partenerul devotat al comunitatilor. Ne propunem sa ramanem in continuare alaturi de cei care au nevoie de noi si ne bucuram sa vedem ca, de la an la an, numarul celor care vor sa se inscrie in acest program este tot mai crescut”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

Beneficiarii acestei editii a programului Permis pentru viitor provin din 22 de judete –Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Cluj, Constanta, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Vrancea – si din Bucuresti. Lista beneficiarilor poate fi consultata pe site-urile www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro

„Multi tineri si-au exprimat interesul fata de aceasta posibilitate dupa incheierea perioadei de inscriere. Lor, precum si celor care acum n-au obtinut finantare, si celor care au terminat cu succes scoala de soferi si doresc sa obtina permis de conducere pentru alta categorie, le spunem ca vom anunta o noua editie a acestui concurs de proiecte – editia a 7-a – la sfarsitul lunii noiembrie. Se pot pregati din timp pentru inscriere pe baza informatiilor aflate pe site-ul Fundatiei Pentru Comunitate. De asemenea, ne pot contacta si direct. Cu cei care au obtinut finantare la actuala editie, in perioada urmatoare vom incheia contractele si vom transfera sumele pentru cheltuielile adiacente, pentru acoperirea costurilor inscrierii la scoala de soferi si mai departe pentru taxa de scolarizare”, a declarat Andras Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Despre programul Permis pentru viitor
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Prin acest program se acorda finantarea necesara obtinerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzand tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie), in cazul tinerilor din medii defavorizate, cu varstele cuprinse intre 17 si 25 de ani, pentru care existenta permisului este o conditie sau un avantaj in obtinerea unui loc de munca, ori un instrument benefic in indeplinirea atributiilor de serviciu in cazul celor care se afla deja in activitate.
In cei sase ani de la prima lansare in 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de doua ori pe plan national: la Gala Societatii Civile 2018 si la Romanian CSR Awards 2017.
Concursul de proiecte pentru editia a 6-a a fost lansat la 26 noiembrie 2020, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 23 ianuarie 2021. Fondul programului este de 75.000 lei.
In cadrul celor cinci editii anterioare ale programului, 90 de tineri au obtinut permis de conducere si 63 sunt programati pentru examen sau se afla in diferite faze ale pregatirii.

Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 243 de statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2018, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sanatatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol si gaze internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari, o forta de lucru dinamica formata din 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. Activitatile de explorare si productie ale Grupului MOL sunt sustinute de o experienta de peste 75 de ani in domeniul hidrocarburilor. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in 9 tari, iar cele de explorare in 14 tari. Grupul MOL controleaza trei rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 1.933 de statii de servicii in 10 tari din Europa Centrala si de Est, dintre care 243 in Romania.

Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si reabilitarea lor.