Home » Premierele lunii noiembrie pe Scena Digitala: “Steaua fara nume” in regia lui Florin Cosulet si “Bookpink”. Spectacolul cadou este “Idiotul”, semnat de prestigiosul regizor Andrey Prikotenko. Ia-ti cel mai bun loc in sala virtuala!
Teatru si Film

Premierele lunii noiembrie pe Scena Digitala: “Steaua fara nume” in regia lui Florin Cosulet si “Bookpink”. Spectacolul cadou este “Idiotul”, semnat de prestigiosul regizor Andrey Prikotenko. Ia-ti cel mai bun loc in sala virtuala!

Scena Digitala, platforma online de teatru-film a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), ofera abonatilor, in luna noiembrie, premierele “Steaua fara nume” si “Bookpink”. Spectacolul cadou este “Idiotul”, semnat de prestigiosul regizor Andrey Prikotenko. Productia marcheaza si aniversarea de 200 de ani de la nasterea creatorului personajului, scriitorul Fyodor Dostoievsky. Abonatii platformei vor putea viziona in noiembrie cele doua premiere, alaturi de spectacolele: QUARTETT, ANTISOCIAL, CALATORIILE LUI GULLIVER, DE CEALALTA PARTE A LUMII, CONFERINTA IRANIANA, MICI CRIME CONJUGALE.

Platforma Scena Digitala, distinsa anul acesta cu premiul special UNITER, aduce in acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film si filme ale Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS). Platforma integrata video-on-demand poate fi accesata pe baza de abonament sau bilet individual. Scena Digitala este de acum si pe Facebook.

Despre Scena Digitala
Iubitorii de teatru interesati de ofertele Scenei Digitale pot achizitiona bilete individuale, la pretul de 30 de lei, sau pot opta pentru abonament in varianta lunara, la pretul de 49 lei, varianta de trei luni, la pretul de 99 lei, de sase luni, la pretul de 199 lei si de 12 luni la 329 lei.

Abonatii Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, spectacole gratuite din repertoriul international. Fiecare dintre aceste spectacole este disponibil doar pe perioada lunii in curs. Astfel, spectatorii care opteaza pentru un abonament lunar vor avea ocazia de a urmari, pe langa toata oferta disponibila a Scenei Digitale, un spectacol gratuit in plus. In acelasi mod, spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmari trei spectacole gratuite, cei care opteaza pentru un abonament de sase luni – sase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni – 12 spectacole gratuite.

Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe baza de bilet individual, acestea fiind destinate doar detinatorilor de abonamente. Detalii despre bilete si abonamente, pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Mai multe detalii despre spectacole
„Bookpink” de Caren Jes
Creatie colectiva
Video design: Dan Basu
Scenografie: Előd Golicza
Costume: Viorica Bara
Manager proiect: Hunor Horvath
Asistent proiect: Fabiola Eidloth
Distributie: Johanna Adam, Yannick Becker, Emöke Boldizsar, Daniel Bucher, Ali Deac, Daniel Plier, Fabiola Petri.
Prin „BOOKPINK”, actorii Sectiei Germane TNRS ne ofera un spectacol complex, provocator si extrem de ludic despre miracolul vietii intr-o lume care si-a pierdut reperele. Productia este realizata cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

//

“Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian
REGIA: Florin Cosulet
ASISTENT REGIE: Sanda Anastasof
DECOR: Alin Gavrila
COSTUME: Corina Boboc – Giorgescu
VIDEO: Daniel Munteanu
MANAGER PROIECT: Luminita Birsan

ASISTENT PROIECT: Denisa Ciocoiu
DISTRIBUTIE: Vlad Robas (Profesorul Miroiu), Cendana Trifan (Mona/necunoscuta), Adrian Neacsu (Grig), Serenela Muresan (Domnisoara Cucu), Florin Cosulet (Seful garii), Mihai Coman (Udrea/Ichim), Patricia Buraga (Eleva), Viorel Rata (un taran /Pascu / conductorul), Sanda Anastasof (o voce).
„Steaua fara nume. Poveste imaginata si pusa pe hartie de Mihail Sebastian inainte de apusul destinului sau nedrept, dar si la apusul unei extraordinare perioade a literaturii si culturii noastre, cea interbelica! Piesa este scrisa intr-o cheie predominant comica, dar atinge sublim, teme majore ale umanitatii. Reteta povestii e simpla, dar profund umana! O stea! O iubire! O gara! O stea … fara nume, care se abate din traiectoria sa obisnuita: surprinzator, neasteptat, imprevizibil, determinand impactul a doua lumi, total opuse ca modalitati de abordare a vietii, dar profund congruente cand timpul sta! O iubire … vijelioasa, meteorica, incandescenta, precum un corp ceresc intrat in atmosfera pamantului! Arderea e unica, spectaculoasa, dar si rapida, consumandu-se paradoxal, in timp ce se dezintegreaza. O gara … reprezentand locul comun. Locul bagajelor multe si al privirilor lungi, precum sinele de tren. Locul peroanelor udate cu lacrimi, unde oamenii se inghesuie, se imbrancesc si se impiedica, dar si unde se vad, se simt, se miros. Isi vorbesc sau isi zambesc. Locul venirilor si al plecarilor, dar si al trecerilor. Al asteptarilor, dar si al despartirilor. Al respiratiilor scurte, al zumzetului uman in toata splendoarea lui. Al suieratului, pufaitului, scartaitului de tren. Trenul! Aceasta materializare perfecta a destinului uman, care leaga drumuri de fier intre inimile noastre! In demersul nostru pamantesc parca totul se reduce la a prinde sau a nu prinde trenul. Trenul acesta pe cat de comun, pe atat de personal. Trenul acesta ce te poate duce sau aduce, cine stie de unde si cine stie catre unde!
Spre o stea, o iubire, o gara …”
– Florin Cosulet, actor si regizor

//

“Idiotul”, de Fyodor Dostoievsky
Regia: Andrey Prikotenko
Decor si costume: Olga Shaishmelashvili
Lumini: Igor Fomin
Video design: Konstantin Shcepanovskii
Compozitor: Alexander Karpov
Producator creativ: Oxana Efremenko
Andrey Prikotenko semneaza regia si dramaturgia acestui spectacol, oferindu-ne perspectiva sa asupra cunoscutului roman. Astfel, actiunea este plasata nu in trecut, ci in prezent, iar fiecare personaj din aceasta montare sufera de complexul lui Miskin. Nastasia Filippovna, Ganea, Aglaia, Rogojin, Lizaveta Prokofievna, Terentiev, Ivolghin, chiar si Ptitin intra sub lupa. Cu totii sunt transpusi intr-un soi de poveste politista ce ocupa un spatiu generos in cadrul spectacolului. Un lucru e clar: Miskin demasca, expune fiecare personaj. Dar el cine este? Sa cautam raspunsul impreuna.
Spectacol prezentat in limba rusa, cu traducere in limbile engleza si romana, nerecomandat spectatorilor sub 18 ani.