Home » Preselectiile „Castiga Romania!” se vor tine online
Comunicate

Preselectiile „Castiga Romania!” se vor tine online

Virgil Iantu da startul celui de-al optulea sezon „Castiga Romania!” si ii provoaca pe cei dornici sa-si testeze cunostintele de cultura generala pe teme despre tara noastra sa ia parte la preselectiile online ale concursului unic in peisajul media, „Castiga Romania!”. Termenul limita, 14 martie!

In contextul pandemiei de COVID-19 si pentru ca Bucurestiul a intrat din nou in scenariul rosu, preselectiile „Castiga Romania!”, anuntate initial in data de 12 martie, la sediul Televiziunii Romane, se amana si se vor desfasura online. Toti cei dornici sa devina in deplina siguranta concurenti ai emisiunii difuzate de TVR 2 se pot inscrie pana duminica, 14 martie, pentru a participa la preselectiile online.
Acestia vor completa detaliat o fisa de inscriere, care poate fi descarcata de pe site-ul http://www.tvr.ro si o vor trimite, pana la data de 14 martie, la adresa de email castiga.romania@tvr.ro.
Echipa emisiunii va verifica fisele de inscriere iar solicitantii vor fi contactati in termen de maximum 30 de zile, pe email sau telefon, pentru a se stabili o zi si un interval orar in care sa sustina testul de cultura generala, pe Zoom sau Whatsapp video.
Pentru mai multe detalii accesati http://www.tvr.ro, Facebook „Castiga Romania!” sau castiga.romania@tvr.ro.

DESPRE „CASTIGA ROMANIA!”
In fiecare editie, in platoul emisiunii se afla trei concurenti care trebuie sa raspunda corect mai multor intrebari de cultura generala si sa strabata, virtual, mai multe judete de pe harta Romaniei. Fiecare concurent trebuie sa-si aleaga de pe harta Romaniei un judet de granita ca punct de plecare.
Misiunea concurentului este sa ajunga intr-un judet tot de granita, ales de calculator. Concurentii trebuie sa raspunda la intrebari de cultura generala care au legatura cu judetele „prin care trec”. In ultima etapa ramane un sigur jucator, cel care a raspuns la cele mai multe intrebari.
„Castiga Romania!” se bucura de mare popularitate si a fost remarcat si la nivel international. Concursul de cultura generala difuzat de TVR 2 a primit de doua ori premiul TV Mania pentru „Cea mai buna emisiune concurs” si a fost selectionat atat la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cat si in finala “International Format Awards 2018”, la sectiunea Cel mai bun format de game show de studio, intr-o competitie internationala in care se premiaza cele mai valoroase formate de emisiuni.