Comunicate

Prim-ministrul Bavariei, Dr. Markus Soder, in vizita in Romania

Prim-ministrul Bavariei, Dr. Markus Soder, va vizita Romania pe 13 februarie 2023. La Bucuresti se va intalni cu presedintele Klaus Werner Iohannis si premierul Nicolae Ciuca pentru discutii bilaterale. Premierul Söder va purta discutii si cu reprezentantii minoritatii germane din Romania si cei ai Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

In marja intalnirii cu premierul Nicolae Ciuca urmeaza sa fie semnata si o declaratie comuna de intentii privind realinierea relatiilor romano-bavareze. Scopul acestei declaratii comune este de a extinde si pe mai departe stransa si lunga cooperare bilaterala dintre cele doua parti. Aceasta ar trebui sa ia forma unor proiecte si cooperari specifice, in special in domeniile securitatii interne, IT, justitie, securitate cibernetica, stiinta si cercetare, dar si economie, limba, educatie si social.

Ambasadorul Gebauer: „De zeci de ani, Romania si landul Bavaria mentin relatii stranse si bazate pe incredere. Prin urmare, sunt incantat ca prin vizita prim-ministrului bavarez Dr. Markus Soder, dezvoltarea cooperarii ia un nou avant. In sectorul economic in special, exista un potential mare de a extinde in continuare diversele legaturi deja existente si de a contribui impreuna la o transformare sustenabila in Europa. Baza pentru aceasta il reprezinta parteneriatul strans care leaga deja Romania si landul Bavaria in domeniile cercetarii si dezvoltarii.”