Home » Primavara incepe la TVR cu o oferta speciala pentru cinefili
Comunicate

Primavara incepe la TVR cu o oferta speciala pentru cinefili

Productii de toate genurile, numeroase seriale si un weekend dedicat doamnelor – in prima saptamana din martie.

Filme de actiune si comedii, drame si ecranizari, filme romanesti si straine, plus trei noi seriale care debuteaza de Martisor este oferta Televiziunii Romane pentru prima saptamana a acestei primaveri.
In plus, weekend-ul este dedicat doamnelor – sarbatorite in avans la TVR 2 cu filme realizate de femei sau cu productii ce au eroine memorabile.

1 Martie aduce la TVR 2 debutul a trei seriale: Eroii nu au varsta (luni-vineri, ora 11:00), Casatorie imposibila (luni-joi ora 20:00) si Cele doua fete ale crimei (luni-joi, de la ora 24:00), iar la TVR 1, filmul de aventuri Bun venit la Acapulco (de la ora 22:10).
Marti, Telecinemateca a programat la TVR 1 filmul din 1957 Strabatand Parisul, o comedie excelenta cu Bourvil, Louis de Funes, Jean Gabin (de la ora 22:10), in timp ce miercuri si joi, la TVR 2, aveti intalnire cu Gabriel Garko in miniseria italiana In apararea fiului (de la ora 21:10).
TVR 1 aduce in 5 si 6 martie, de la ora 21:10, doua filme de aventuri: unul strain: Razbunarea lui Jacquou bazat pe romanul istoric al scriitorului Eugene Le Roy (vineri) si unul romanesc: Fratii Jderi (sambata).
La final de saptamana doamnele sunt sarbatorite in avans la TVR 2 si TVR 3 care au programat in 6 si 7 martie filme cu eroine memorabile sau productii cinematografice a caror regie este semnata de femei. Astfel, sambata, de la 20:10, la TVR 2 o admiram pe inegalabila Sophie Marceau in productia americana Anna Karenina, iar de la ora 23:00, la TVR 3, pe actrita Dorotheea Petre in filmul regizoarei Mihaela Popescu In pronuntare. In 7 martie, la Duminica filmului romanesc, TVR 2 a programat doua filme semnate de Cristiana Nicolae: Intoarcerea lui Magellan (de la 13:10) si Hanul dintre dealuri (de la 20:10). Tot cu ocazia acestei sarbatori, la Filmul de Arta este programata duminica, de la ora 22:10 premiera productiei britanice Cantec de amurg. Este povestea emotionanta a tinerei Chris pe care viata o transforma dintr-o adolescenta sensibila, intr-o femeie puternica.

Toate aceste productii se adauga serialelor traditionale de la TVR1: Furtuna la palat (luni-vineri de la 17:10), Arta crimei (luni-vineri de la 18:30), Fantomele fiordului (miercuri-joi de la 23:00), Toate panzele sus! (sambata, de la 8:00) si celor de la TVR 2: Glasul inimii (luni-vineri, de la 16:00) si Hotel Imperial (sambata, de la 22:00).