Comunicate

Proiectul educational si cultural „1700 de ani de istorie si cultura evreiasca in Germania (321-2021)“

Ambasada Germaniei in Romania, impreuna cu Fundatia Magna cum Laude-Reut – Complexul Educational Laude-Reut, organizeaza, in data de 26 octombrie, cel de-al treilea eveniment din cadrul proiectului cultural si educational „1700 de ani de istorie si cultura evreiasca in Germania (321-2021)“.
Scopul evenimentelor, la care vor participa personalitati marcante din domeniile diplomatiei, culturii si educatiei, este de a oferi tinerilor, precum si publicului larg interesat de istorie, cultura si arta o ampla perspectiva asupra mostenirii culturale evreiesti in Germania de-a lungul secolelor, pentru a promova in acest mod valorile tolerantei si multiculturalitatii.
Cel de-al treilea eveniment, care va avea loc in data 26 octombrie 2021 de la 16:00 la 18:00, este dedicat diverselor fatete ale artei evreiesti dintr-un context istoric si va fi transmis online, live, de la sediul Complexului Educational Laude-Reut. Evenimentul poate fi urmarit pe pagina de Facebook a Ambasadei Germaniei (https://www.facebook.com/AmbasadaGermaniei) si a Complexului Educational Laude-Reut (https://www.facebook.com/LaudeReut/).
La eveniment vor participa ambasadorul Germaniei in Romania, E.S. dr. Peer Gebauer, insarcinatul Guvernului Federal pentru viata evreiasca in Germania si combaterea antisemitismului, dr. Felix Klein, reprezentantul special al Ministerului Afacerilor Externe pentru relatiile cu organizatiile evreiesti si chestiuni legate de antisemitism, Michaela Küchler, ambasadorul Romaniei in Germania, E.S. Adriana Stanescu, ambasadorul Romaniei in Austria, E.S. Emil Hurezeanu, precum si directorul general al Asociatiei 321: 1700 Viata evreiasca in Germania, Andrei Kovacs.
In plus, la eveniment vor contribui si presedintele Complexului Educational Laude Reut, Tova Ben Nun Cherbis, alaturi de reprezentanti ai profesorilor si elevilor din Romania, Germania si Israel.
Str. Cpt. Av. Gheorghe
Demetriade 6-8
011849 Bucuresti Tel. +40-21-202 98 30 Fax +40-21-202 97 30 pr-100@buka.diplo.de
www.rumaenien.diplo.de
Ambasadorul dr. Peer Gebauer: „Sunt incantat ca putem sarbatori aceasta aniversare speciala si aici, in Romania. Astfel marcam lunga traditie comuna a istoriei si culturii evreiesti din tarile noastre. Mai ales in vremuri in care prejudecatile si dezinformarea online se raspandesc, prin aceasta serie de evenimente dorim sa dam un exemplu pentru lupta impotriva antisemitismului si sa promovam intelegerea si toleranta.”
Sub numele #2021JLID – Viata evreiasca in Germania, in jur de o mie de evenimente vor fi organizate in Germania la nivel national, acestea fiind sustinute de guvernul federal. Anul aniversar are scopul de a face viata evreiasca vizibila si tangibila si de a contracara cresterea antisemitismului. Puteți afla informații suplimentare accesând site-ul https://2021jlid.de/en/.