Comunicate

Provocarea “mulsul caprei” in emisiunea Marinei Almasan

A doua editie “Rivalii… cu Marina Almasan” invita telespectatorii sa gaseasca raspunsul la o intrebare inedita: Oare tinerii de azi, de la sat, mai sunt familiarizati cu muncile gospodariei taranesti?

Sambata, 15 octombrie, de la ora 15:00, Marina Almasan a pregatit tanarului solist de folclor, Paul Ananie, proba de… muls capra. Experimentul inedit s-a desfasurat in emisiunea sa, “Rivalii”, sub privirea exigenta a “rivalei” sale din platou, faimoasa interpreta de muzica populara Sofia Vicoveanca, reprezentanta “generatiei adverse”.

Surprinzator, “rezultatul corect” al probei a fost oferit nu de experimentata solista bucovineana, ci de juratul Dan Helciug, care a demonstrat ca viata la oras si efervescenta cariera artistica nu l-au tinut departe de obiceiurile ancestrale.
Rezultatul competitiei il veti afla urmarind editia de sambata, 15 octombrie, de la ora 15:00 a emisiunii TVR 2, “Rivalii… cu Marina Almasan”.

“Desi dialogul dintre generatii nu est deloc unul hilar, ci, dimpotriva, unul incarcat de nenumarate invataminte, am ales sa coloram cele doua ore de emisiune cu scurte momente de respiro, care sa fie subordonate temei noastre majore, dar in acelasi timp sa asigure acel caracter de “divertisment”, necesar unei emisiuni de sambata dupa-amiaza”, spune Marina Almasan.

In fiecare sambata, Marina Almasan isi propune sa aduca fata-n fata cele doua tabere: tinerii si varstnicii, primii – cu forta si entuziasmul si celelalte “instrumente” si caracteristici specifice varstei, ceilalti – cu intelepciunea, experienta si cumpatarea, pe care le-o ofera anii din buletin. In cea de-a doua editie a emisiunii, actrita Emilia Popescu, artistul Dan Helciug si psihologul Eduard Puiu, juriul competitiei “Rivalii”, vor evalua prestatia a doi invitati: celebra solista de muzica populara Sofia Vicoveanca si Paul Ananie, un tanar solist de muzica traditionala din Maramures.

“Eu eram “minutul si traznaia” cand eram mic. Mi-am spart fruntea de trei ori (imi place sa zic ca eu sunt Harry Potter din Maramu, pentru ca am exact o cicatrice pe frunte ca si el. Nu e chiar in forma de fulger dar e pe-acolo). Apoi… mi-am fracturat mana stanga (am trei operatii), obrazul mi l-am zgariat intr-un geam, etc. Imi aduc aminte ca mergeam la urgente destul de des si m-a intrebat o doamna: pai, mai Paul, daca tu de la varsta asta tot iti spargi capul, rupi mainile etc. ce o sa te faci cand o sa fii mare? Si eu i-am raspuns simplu: Print”, se descrie cu umor interpretul Paul Ananie.