Comunicate

Revelion de Grammy la TVR 3

Evenimente marca TVR 3 pe 31 decembrie: spectacolul pentru copii „Poze si Pozne”, pe muzica lui Mihail Jora, de la ora 14:00; o fascinanta calatorie vizuala la Madrid: „Tezaure arheologice din Romania” de la ora 16:00; „Festivalul de datini si obiceiuri” de la Campulung Muscel, ora 18:00; „Sarbatorile de odinioara in Micul Paris” cu Adrian Cioroianu, de la ora 21:00; Robert Powell, interpretul lui Iisus din filmul lui Zeffirelli de la ora 21:30 si debut de Revelion 2021-2022 cu doi artisti de Grammy: Cristian Macelaru si Wynton Marsalis.
Miezul noptii aduce „Iarna magica” si muzica lumii in arii celebre, la Ateneul Roman; urmeaza un program folcloric inedit cu Orchestra Romana de Tineret, sub bagheta lui Cristian Mandeal, la Muzeul National de Arta al Romaniei si o calatorie muzicala pe scena Ateneului National din Iasi cu Orchestra Andaluza din Ashdod, Israel, dar si un program “Rock’n’ Folk’ n ‘Jazz” de la un an la altul, continuat de Directia 5 cu “Love songs” la Teatrul National din Craiova; spre dimineata „Romanta ne uneste” de la Targoviste, iar TVR Cluj propune Cantece de petrecere.
Sarbatorile de odinioara in Micul Paris cu Adrian Cioroianu. Bucuria cuprindea Micul Paris in perioada sarbatorilor de iarna, deschise de Craciun, continuate in seara de Anul Nou si incheiate de Boboteaza si Sfantul Ioan. O frumoasa poveste din alte timpuri cu istoricul si fostul Ministru de externe Adrian Cioroianu pe 31.12.2021 de la 21:00 si pe 1.01.2022 de la ora 18:00.
Interviu-eveniment cu Robert Powell, tot pe 31 decembrie de la ora 21:30,
despre atmosfera unica de la Festivalul George Enescu. Actorul care l-a interpretat pe Iisus in filmul lui Zeffirelli si pe Mahler in filmul sau biografic a cucerit cu farmecul inconfundabil al naratorului din „Viata pasionala a lui Claude Debussy” si din „Potopul” de Stravinsky: „Eram deja in drum spre cabina, cand am auzit ca publicul din sala inca aplauda frenetic. Asa ca m-am intors si am fugit inapoi pe scena”.
Noaptea de Revelion se deschide la TVR 3 cu un Concert memorabil de jazz simfonic cu Cristian Macelaru, unul dintre cei mai apreciati muzicieni ai momentului si Wynton Marsalis, poate cel mai important compozitor si trompetist de jazz din lume. Doi artisti de Grammy impreuna cu Orchestra Nationala Simfonica a Romaniei si Jazz at Lincoln Center Orchestra: „Vor mai fi evenimente exceptionale in urmatorii 20 de ani, dar nu ca acesta de la Sala Radio” spunea violoncelistul Marin Cazacu, director artistic al Orchestrei Romane de Tineret.
Iarna magica, imediat dupa miezul noptii, la Ateneul Roman cu Camerata Regala dirijata de Constantin Grigore. Cele mai frumoase arii din muzica lumii sunt interpretate de soprana Irina Iordachescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Mihai Urzicana si baritonul Cristian Ruja.
Muzica folclorica romaneasca cu Orchestra Romana de Tineret, maestrul Cristian Mandeal si solistele Monica Bejenaru si Simina Croitoru – un Concert inedit cu melodii iubite de Brancusi care ii declara Mariei Tanase: „Cand te ascult cum le zici, Marie, as fi in stare sa daltuiesc pentru fiecare cantec de-al nostru o Pasare Maiastra”.
Calatorie muzicala unica cu Orchestra Andaluza din Ashdod pe scena Ateneului National din Iasi. Artistii din Israel si Romania sunt dovada ca magia artei ne aduce impreuna indiferent de granite sau etnii. Un concert plin de lumina si speranta.
Rock’n’ Folk’ n ‘Jazz de la un an la altul pentru ca rockul si folkul nu puteau lipsi din Revelionul TVR 3, la fel cum nu putea trece noaptea dintre ani fara “Love songs” cu Directia 5 pe scena Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova.
Recital de romante din Festivalul „Crizantema de aur”, editia Targoviste 2021 cu Alina Mavrodin, Daniela Vladescu si alti interpreti consacrati ai genului.
Cantecele de petrecere si voie buna cu tineri solisti si cu Ansamblul Transilvania din Baia-Mare incheie concertele pe care vi le propune TVR 3 pentru Revelionul 2021-2022!
Prima zi din 2022 aduce noi dialoguri exceptionale la TVR 3 despre o Expozitie a bucuriei la Madrid, emotionanta, uimitoare, magnifica: „Sa organizezi o expozitie care, in final, are peste 800 de piese din 40 de muzee romanesti este un adevarat miracol al managementului” – Andrés Carratero Peré, manager general, Muzeul National de Arheologie din Madrid, de la ora 12:15.
Scenograful Helmut Stürmer, personalitate marcanta a scenei internationale de teatru si opera, prezent la Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2021, vine seara de la ora 20:00 si este urmat de scriitoarea Guzel Iahina, autoarea straina cu cele mai bine vandute carti in Romania, care vine in editia speciala a emisiunii „Vizual” de la ora 20:30.
TVR 3 va ureaza LA MULTI ANI!