Sport

Romania, locul 8 in UE privind productia de biciclete

Expert e-commerce: “Cresterile ar fi imense daca ar exista infrastructura” Romania, locul 8 in UE privind productia de biciclete

            In 2019, Uniunea Europeana a produs peste 11,4 milioane de biciclete, reprezentand o crestere de 5% fata de anul precedent si cu 10% mai mare decat numarul produs in 2014. Printre statele membre ale UE, Portugalia a fost cel mai mare producator de biciclete in 2019, fabricand 2,7 milioane de biciclete, urmat de Italia (2,1 milioane), Germania (1,5 milioane), Polonia (0,9 milioane) si Olanda (0,7 milioane). Aceste cinci tari au reprezentat impreuna 70% din productia totala de biciclete din UE in 2019. Tara noastra se afla pe locul 8 in UE, cu un numar de 524.900 de biciclete produse, potrivit ultimului raport Eurostat.

Trendul mersului pe bicicleta a inceput sa prinda tot mai mult contur si in Romania, nu doar in sens de agrement, ci in sensul unui mijloc folosit pentru deplasarea la munca sau inspre alte locatii in detrimentul masinii, comportament care ne duce tot mai aproape de tarile Occidentale. In acest context, BeKid.ro – unul dintre cele mai importante magazine online pentru copii din Romania – a realizat o analiza cu privire la piata autohtona de biciclete, care a ajuns, în 2019, la o cifra de vanzari de-a dreptul impresionanta: 150 milioane de euro, iar trendul este unul ascendent, romanii fiind dispusi sa plateasca, in medie, aproximativ 650 lei pentru o bicicleta de copii si 1100 lei, pentru o bicicleta de adulti, in contextul in care, in Germania, locuitorii sunt dispusi sa plateasca de 5-6 ori mai mult pentru o bicicleta, cauza fiind nu doar puterea de cumparare net mai mare, ci si infrastructura moderna pentru biciclisti.

“Dupa ce am analizat comenzile de biciclete de copii si de adulsi din ultimii ani de pe magazinul online pe care il detin, am observat ca in Romania se cheltuieste in medie pentru o bicicleta de copii, in jur de 650 de lei (pret cu TVA inclus), iar pentru o bicicleta pentru adulti 1100 lei. Aceste valori ne pozitioneaza pe antepenultimul loc din Europa; prin comparatie, un neamt cheltuieste de 5-6 ori mai mult pentru biciclete. “Bicicleta este cea mai ieftina modalitate de transport, pentru care nu platim taxe, nu exista costuri de parcare, nu avem nevoie de permis pentru a o conduce, iar taxele de service sunt foarte reduse. Mersul cu bicicleta este cea mai sanatoasa, relaxanta si accesibila metoda de deplasare. Bicicleta este foarte simplu de manevrat, este rapida, silentioasa, economa si nu in ultimul rand, este un mijloc de transport eco. Autoritatile ar putea ajuta la cresterea gradului de sanatate in randul populatiei prin investitiile in piste pentru biciclete. Vanzarile de biciclete ar creste foarte mult, insa din pacate din cauza infrastructurii precare  sunt descurajate persoanele care ar fi dornice sa adopte acest stil de viata sanatos”, declara Iulian Ghisoiu, managerul magazinului online www.bekid.ro.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu