Sport

Campionatele Europene de Gimnastica 2020, cel mai asteptat eveniment sportiv al lunii decembrie – la TVR 2

TVR 2 va transmite in direct Campionatele Europene de Gimnastica care se desfasoara pentru prima data in istorie in Turcia, la Mersin. Pentru doua saptamani, Mersin va fi locul de testare al nervilor si al adaptarii la conditii de concurs inedite, in pandemie. Se anunta un regal al gimnasticii, iar marii campioni ai Romaniei vor fi invitati si in alte emisiuni consacrate ale postului. Pentru ca duminica, 13 decembrie, la TVR 2 se va transmite Campionatul European de Gimnastica, cele doua parti ale emisiunii „Drag de Romania mea!” vor fi difuzate separat. Prima parte o puteti urmari de la ora 13:00, iar cea de a doua de la ora 18:00.

La Campionatele Europene de Gimnastica 2020, Romania are o noua sansa sa lupte pentru un loc pe podium la echipe, dupa ce gimnastica romaneasca nu a mai luat medalii din 2012 la baieti, iar la fete, din 2014. In zilele de 12 si 13 decembrie, programul competitional debuteaza cu intrecerea la masculin. Probele pentru concursul feminin vor ave loc pe 19 si 20 decembrie. Televiziunea Romana va transmite in direct finalele seniorilor, conform programului de concurs, pe canalul TVR 2, comentator Alina Alexoi.

Sambata, 12 decembrie, de la ora 14:55, telespectatorii TVR 2 vor putea urmari Finale pe echipe masculin, iar duminica, 13 decembrie, de la ora 13:55 TVR 2 va transmite Finale pe aparate masculin. Accesul spectatorilor in arena de concurs de la Mersin va fi complet interzis.
Din delegatia Romaniei fac parte gimnastii juniori: Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Nicolae Bera si Raul Soica; gimnastii seniori: Marian Dragulescu, Razvan Marc, Vlad Cotuna, Andrei Muntean si Andrei Groza. Antrenori: Marius Urzica, Stefan Gal, Marius Berbecar, Adrian Meleanca si Cornel Burduhosu.

„Romania este una dintre natiunile cu traditie in acest sport care a trimis echipe la competitie. La masculin, seniori, teoretic sunt patru natiuni care lupta pentru locuri pe podium: Ucraina, Israel, Turcia si Romania. Daca tricolorii, Marian Dragulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza si Razvan Marc vor concura fara ratari pot urca pe podium. Finalele pe aparate sunt deschise oricaror rezultate. Evident ca Dragulescu poate emite pretentii la sarituri, Muntean la paralele si astept o surpriza, poate de la Cotuna sau Groza. Sa nu uitam ca printre adversarii a lor nostri sunt ucraineanul medaliat olimpic, mondial si european, Igor Radivilov, sau, turcii, cu cei doi medaliati de la ultimele mondiale, Ibrahim Colak, Ahmet Onder sau Ferihat Arican. Va amintesc, la echipe masculin, Romania nu a mai luat medalie din 2012, de la Europenele din Montpellier. Singurul „supravietuitor” al acelei formatii care participa si la Mersin e Vlad Cotuna.
La juniori, din pacate competitia nu e produsa pentru tv, dar Romania e favorita la titlu. Cu fratii gemeni Gabriel si Razvan Burtanete, primul e campion mondial la juniori la sarituri, amandoi sunt medaliati la FOTE Baku 2019, sansele la aur sunt imense. Tot ei pot castiga multe medalii pe aparate si sunt convinsa ca o vor face”, a spus Alina Alexoi.

Cu nume mari ale gimnasticii romanesti ne vom intalni si in emisiunea Irinei Pacurariu, la „Reteaua de idoli”. Luni, 14 decembrie, de la ora 21:00, este invitata fosta mare sportiva Andreea Raducan. Un interviu de colectie cu Nadia Comaneci putem revedea sambata, 19 decembrie, tot la „Reteaua de idoli”. Considerata una dintre cele mai mari sportive din secolul XX, Nadia Comaneci a oferit exlusivitatea unui interviu la Montreal, locul unde a luat prima ei nota de 10.00.
Reprezentante ale gimnasticii romananesti si la „Distractiile lui Cazacu”. Sambata, 19 decembrie, de la ora 23:00, invitata emisiunii este Diana Bulimar, gimnasta participanta la Jocurile Olimpice de vara din anul 2012. „Avand in vedere prietenia care ne leaga, am reusit sa ating cateva subiecte mai sensibile legate din cariera ei de sportiva, dar si cat de greu i-a fost sa ia decizia retragerii. Am vorbit despre primul sarut dar si despre cine ar vrea sa o ceara in casatorie. Am provocat-o Pe Diana la „o partida” de catarari. A fost destul de hazliu sa vad cat de greu mi-a fost mie si cat de usor a fost pentru ea”, a povestit Catalin Cazacu.