Home » „Si eu ma banuiesc ca toata viata am iubit teatrul mai mult decat propria familie” (Dorina Lazar la Garantat 100%, TVR 1, duminica, 20 iunie, ora 23:30)
Comunicate

„Si eu ma banuiesc ca toata viata am iubit teatrul mai mult decat propria familie” (Dorina Lazar la Garantat 100%, TVR 1, duminica, 20 iunie, ora 23:30)

Marturisiri tulburatoare ale unei actrite iubite de mai multe generatii, duminica seara, in noua editie „Garantat 100%”. Catalin Stefanescu ne invita sa-i fim alaturi la intalnirea cu Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon din Bucuresti. TVR 1, 20 iunie, ora 23:30.

Duminica seara, invitata emisiunii „Garantat 100%” este actrita Dorina Lazar, iar invitatia lui Catalin Stefanescu este una pe care nu o putem ignora: „Va asteptam duminica seara la un tip de emisiune pe care ne-am pierdut obisnuinta de a o urmari. Una in care nu se urla si nimeni nu acuza pe nimeni. Intr-o vreme in care totul este vacarm si scandal, va adresam o invitatie de a redescoperi rabdarea ascultarii unor povesti de viata. Televiziunea redevine astfel un instrument de comunicare si nu un element care contribuie substantial la cresterea anxietatii generale. Purtati de tonul cald si de imensa experienta de viata ale actritei Dorina Lazar, intram pentru o ora intr-o lume pe care am uitat-o: cea in care mai stiam sa spunem si sa ascultam povesti exemplare” (Catalin Stefanescu).

Dorina Lazar a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru, sectia Actorie, la clasa profesorului Ion Fintesteanu, iar din 1969 este actrita la Teatru Odeon. Pe marele ecran a debutat in 1974, in filmul Pacala, al regizorului Geo Saizescu. Printre cele mai cunoscute filme in care a mai jucat se numara Angela merge mai departe (1981), Liceenii (1986), Balanta (1991) si Amen (2001), Modigliani (2003). Iar rolurile din teatru, pentru care publicul o iubeste si o aplauda la scena deschisa, insumeaza peste 50 de personaje.

Desi varsta din buletin numara peste opt decenii, in sufletul sau, Dorina Lazar se simte tot tanara: „Daca ma uit in oglinda, si-n casa nu am mai multe oglinzi, eu nu am mai mult de 20 de ani”.

In urma unei sentinte definitive a unui proces pe care l-a castigat, actrita Dorina Lazar se intoarce la conducerea Teatrului Odeon. Invitata lui Catalin Stefanescu vorbeste pe larg, la „Garantat 100%”, despre repararea unor profunde prejudicii de onoare si de reputatie, prin continuarea si ducerea la capat a mandatului sau de director la Teatrul Odeon. „Exista un echilibru pe lumea asta si niciodata, daca dai, nu ramai nerasplatit. Si daca lovesti, nu ramai nerasplatit”, crede cu tarie Dorina Lazar.

Duminica seara, de-a lungul emisiunii, invitata lui Catalin Stefanescu povesteste cateva dintre evenimentele care i-au marcat viata, neascunzand nicio clipa pasiunea arzatoare pentru scena si faptul ca si-a dedicat, practic, intreaga existenta, slujirii profesiei pe care a ales-o si institutiei teatrale in care activeaza inca de la inceputurile carierei sale. Relatand si comentand o remarca a fiicei sale, invitata marturiseste intr-un mod tulburator: „Si eu ma banuiesc ca toata viata am iubit teatrul mai mult decat propria familie”. Alte ganduri si marturisiri calde vom putea asculta la „Garantat 100%” cu Dorina Lazar, una dintre marile actrite ale scenei si filmului romanesc. Duminica, intr-o seara de vara, ora 23:30, la TVR 1.