Home » Finala sezonului 6 „Vedeta populara”, un spectacol grandios la TVR 1
Comunicate

Finala sezonului 6 „Vedeta populara”, un spectacol grandios la TVR 1

Alaturi de Iuliana Tudor si cele cinci finaliste, pe scena emisiunii urca invitati de seama: Orchestra Lautarii din Chisinau si maestrul Nicolae Botgros, Ansamblul Junii Sibiului, Grigore Lese, Cornelia si Lupu Rednic, Niculina Stoican si Bogdan Mihai Simion. Duminica, 20 iunie, de la 21:00, la TVR 1.

30 de artisti iubitori si pastratori ai folclorului romanesc au pasit, cu doua luni in urma, intr-una dintre cele mai frumoase calatorii ale vietii lor. Fiecare, cu visul de a ajunge cat mai departe, de a cuceri cat mai multe inimi si, in final, de a se intoarce acasa cu mult ravnitul titlu de „Vedeta populara”. Dar „Vedeta populara” este un concurs. Un talent-show la finalul caruia un singur concurent este incununat cu acest titlu. Duminica, 20 iunie, de la ora 21:00, Iuliana Tudor ne asteapta cu emotie la TVR 1, la Marea Finala a sezonului 6 „Vedeta populara”, un spectacol ce se anunta grandios.

Dupa o lunga perioada in care prietenii emisiunii le-au simtit lipsa, membrii Orchestrei Lautarii din Chisinau, dirijati de maestrul Nicolae Botgros, intra din nou in Studioul 1 al Televiziunii Romane si in casele romanilor. Ei vor asigura acompaniamentul tuturor momentelor din concurs. Iar Junii Sibiului, condusi de Silvia Macrea, au raspuns, de asemenea, „prezent”, pentru a sustine concurentii cu cele mai frumoase coregrafii.

Este o finala a fetelor – pentru ca, in urma semifinalei de saptamana trecuta, cinci tinere s-au dovedit a fi cele mai talentate si mai bine pregatite. Mezina serii, Marina Rosu, de 16 ani, din Dambovita, aradeanca Roberta Selagea, de 23 de ani, care viseaza sa devina profesor de muzica, Bianca Diana Popa, de 18 ani – o bihoreanca artista, care picteaza si scrie poezii, viitorul inginer Andreea Dinu, din Romanati, Olt, in varsta de 19 ani si bucovineanca Sanziana Stefan, de 30 de ani, calificata direct in semifinala sezonului, dupa ce o suspiciune de covid o impiedicase sa mearga mai departe in sezonul 5 al emisiunii, sunt cele cinci tinere care vor face tot ce le sta in putinta pentru a convinge juriul ca merita sa castige. Prima proba, eliminatorie, le va scoate din zona de confort, provocandu-le sa interpreteze muzica lautareasca, iar la finalul ei doar cele mai bune trei concurente continua lupta pentru Trofeul „Vedeta populara” si Marele Premiu de 100.000 de lei.

Iar pentru ca in juriul „Vedeta populara” se afla artisti de marca ai folclorului si muzicii noastre lautaresti, spectacolul de duminica seara va aduce si momente memorabile, oferite publicului de catre acestia: Grigore Lese a pregatit pentru finala un moment cu piese din ritualul de nunta, Cornelia Rednic isi invita sotul pe scena pentru cateva piese vechi maramuresene, din repertoriul Ioanei Petreus, al Titianei Mihali si al lui Ion Petreus, Niculina Stoican prezinta un tablou muzical dedicat Mehedintiului, alaturi de Atelierele de folclor Maria Tanase, iar Bogdan Mihai Simion a aranjat pentru taraf cateva structuri batranesti din Muscel.
Care dintre cele trei tinere se va dovedi cea mai talentata, mai inspirata si mai buna cunoscatoare a folclorului romanesc? Cine va fi votata drept „Vedeta populara” a acestui sezon si va pleca acasa in glorie? Iuliana Tudor ne asteapta sa aflam raspunsul la aceste intrebari si sa le tinem pumnii favoritelor noastre duminica seara, de la 21:00, la TVR 1, precum si la TVRi si TVR Moldova, in Finala „Vedeta Populara”.