Teatru si Film

Spectacole-lectura cu piesele scrise de tineri la EXCELSIOR NEW DRAMA – Concurs de dramaturigie pentru adolescenti editiile a VI-a si a VII-a

Teatrul EXCELSIOR prezinta sambata, 17 decembrie, si duminica 18 decembrie 2022, spectacolele-lectura realizate pe baza textelor finaliste ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenti NEW DRAMA, editiile a VI-a si a VII-a, desfasurate in anii 2020 si 2021.

Situatia exceptionala impusa de pandemie a determinat reprogramarea etapelor finale ale editiilor precedente ale concursului, iar spectacolele-lectura cu piesele finaliste vor fi prezentate publicului in acest weekend.

Sambata, 17 decembrie, incepand cu ora 12.00, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR, vor fi transformate in spectacole-lectura textele finaliste ale celei de-a VI-a editii:

Deseneaza-mi un monstru de Daria Ancuta (17 ani, Constanta)
Ceasul de Vlad-Cristian Gherghel (15 ani, Bucuresti)
Si afara era frumos de Patrick Josephs (17 ani, Bucuresti)
Ordine si liniste la cina – Poza pentru vrabiute de Diana Marghiolu (18 ani, Slatina, Jud. Olt)
Vita Vitae de Antonio-Daniel Petrica (15 ani, Giurgiu)
Duminica, 18 decembrie, incepand cu ora 12.00, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR, vor fi transformate in spectacole-lectura textele finaliste ale celei de-a VII-a editii:

Un fluture rastoarna o piesa de domino.exe de Daria Ancuta (18 ani, Constanta)
Eu vs. Mine de Mihaela-Rebeca Ion (18 ani, Buftea, Jud. Ilfov)
Tot ce se uneste se destrama de Carla Oncescu (17 ani, Bucuresti)
Ceaiul seriozitatii si betia de ironie de Gabriela Voinea (17 ani, Bucuresti)
Zeii de David Simula (17 ani, Constanta)
Escape Room de Eva Viviana Zaharia (16 ani, Calarasi)
Precizam ca varsta mentionata in paranteze este cea la care fiecare dintre finalisti a participat la concurs.

Spectacolele-lectura sunt realizate de tineri regizori si actori, studenti ai Universtitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti, un partener deja consacrat al Teatrul EXCELSIOR pentru fiecare editie a Concursului de dramaturgie pentru adolescenti NEW DRAMA.

Alaturi de Juriul format din parinti de adolescenti care au citit si au desemnat cele mai bune zece piese din concurs, va exista, in premiera, Votul publicului. Astfel, la finalul spectacolelor-lectura, spectatorii vor putea sa isi aleaga piesa favorita, iar feedback-ul lor „la cald” va fi luat in considerare pentru desemnarea piesei castigatoare care, la fel ca la editiile precedente, va fi pusa in scena si va intra in repertoriul Teatrului EXCELSIOR, in stagiunile urmatoare.

Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe website-ul http://www.teatrul-excelsior.ro.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/12/Afis-New-Drama-6.jpg