Vineri, 27 august, de la ora 20:30, in Amfiteatrul in aer liber al Palatului National al Copiilor publicul bucurestean este invitat la spectacolul Femeia, eterna poveste, o poveste interbelica in regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie, o productie a Teatrului „Stela Popescu” din Bucuresti.
In distributie se gasesc actorii Crina Matei, Ana Maria Ivan, Cristian Neacsu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Paunescu si Daniel Filipescu, instrumentisti Gabriel Stanescu – vioara, Ionut Preda – acordeon, Alexandru Burca/Raul Kusak – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Danseaza Silvia Mauritiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile.
Actiunea se petrece pe terasa localului bucurestean „Leul si carnatul”, intr-o seara de vara, prin 1937 sau 1938. Protagonistii sunt Maria (Ana Maria Ivan), proaspat angajata la bucatarie si chelnerul Pavel (Cristian Neacsu). Povestea evolueaza in jurul celor care se afla in local, printre care Maria recunoaste un barbat de la o masa, cel care urma sa se casatoreasca cu stapana ei, Tita Cristescu, ucisa in ziua de Craciun a anului 1935. Barbatul este acum insotit de o tanara si, pentru ea, plateste o dedicatie care deschide programul muzical al serii. Povestea alterneaza cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veti recunoaste cu siguranta, in interpretarea Crinei Matei si a lui Daniel Filipescu, precum Vrei sa ne-ntalnim sambata seara, Femeia, eterna poveste, Ce faci asta seara tu si nu numai. La acea vreme, moartea Titei Cristescu fusese un scandal imens in presa, cu atat mai mult cu cat personajele implicate erau oameni importanti. Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plapumarul”, unul dintre fondatorii si primul secretar al Partidului Comunist Roman, iar cel despre care se credea ca a omorat-o era celebrul inginer Liviu Ciulei.
O seara de desfatari muzicale si dueluri spirituale se transforma incet in seara plina de suspansul dezlegarii unei intrigi politiste, spre a sfarsi intr-o farsa ce lasa totusi o umbra de indoiala. La final, spectatorul va ramane cu curiozitatea de a rasfoi istoriile Bucurestiului, de a regasi imaginile sale in nuante de sepia si oamenii sai cu povestile lor pasionale.
https://www.youtube.com/watch?v=Y0dI68ai8bg
Bilete pe www.mystage.ro
www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial
www.instagram.com/teatrulstelapopescu
Organizator : Teatrul „Stela Popescu”
Parteneri media : Radio Romania Cultural, Romania TV, agentiadecarte.ro, Ziarul de Bucuresti, mySTAGE.ro, Revista Vitrina cu poezii, Metropola tv, Zile si nopti
Sponsori : InfoCons, DDS Diagnostic, Borsec, Austral
Adauga comentariu