Home » Spectacolul “Femeia, eterna poveste” se joaca in premiera la Mamaia, la Harlequin by the Sea, pe 6 august
Evenimente

Spectacolul “Femeia, eterna poveste” se joaca in premiera la Mamaia, la Harlequin by the Sea, pe 6 august

Vineri, 6 august, de la ora 21, la Harlequin by the Sea din Mamaia publicul aflat la mare si cel din Constanta este invitat la spectacolul Femeia, eterna poveste, o poveste interbelica in regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie, o productie a Teatrului „Stela Popescu” din Bucuresti.
In seara de 6 august, Harlequin by the Sea din Mamaia va deveni gazda actiunii care se petrece pe terasa localului bucurestean „Leul si carnatul”, intr-o seara de vara, prin 1937 sau 1938. Protagonistii sunt Maria (Ana Maria Ivan), proaspat angajata la bucatarie si chelnerul Pavel (Cristian Neacsu). Povestea evolueaza in jurul celor care se afla in local, printre care Maria recunoaste un barbat de la o masa, cel care urma sa se casatoreasca cu stapana ei, Tita Cristescu, ucisa in ziua de Craciun a anului 1935. Barbatul este acum insotit de o tanara si, pentru ea, plateste o dedicatie care deschide programul muzical al serii. Povestea alterneaza cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veti recunoaste cu siguranta, in interpretarea Crinei Matei si a lui Daniel Filipescu, precum Vrei sa ne-ntalnim sambata seara, Femeia, eterna poveste, Ce faci asta seara tu si nu numai. La acea vreme, moartea Titei Cristescu fusese un scandal imens in presa, cu atat mai mult cu cat personajele implicate erau oameni importanti. Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plapumarul”, unul dintre fondatorii si primul secretar al Partidului Comunist Roman, iar cel despre care se credea ca a omorat-o era celebrul inginer Liviu Ciulei.
O seara de desfatari muzicale si dueluri spirituale se transforma incet in seara plina de suspansul dezlegarii unei intrigi politiste, spre a sfarsi intr-o farsa ce lasa totusi o umbra de indoiala. La final, spectatorul va ramane cu curiozitatea de a rasfoi istoriile Bucurestiului, de a regasi imaginile sale in nuante de sepia si oamenii sai cu povestile lor pasionale.

In distributie se gasesc actorii Crina Matei, Ana Maria Ivan, Cristian Neacsu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Paunescu si Daniel Filipescu, instrumentisti Gabriel Stanescu – vioara, Ionut Preda – acordeon, Alexandru Burca/Raul Kusak – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Danseaza Silvia Mauritiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile. Spectacolul este o productie a Primariei Municipiului Bucuresti, prin Teatrul „Stela Popescu”

Spectacolul programat pe 6 august, ora 21 la Harlequin by the Sea (situat pe Bulevardul Mamaia, langa Hotel Central) se va relua pe 3 septembrie.

Biletele se pot cumpara online, de pe platforma iabilet.ro si de la sediul restaurantului.

https://www.facebook.com/HarlequinMamaia/

www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial
www.instagram.com/teatrulstelapopescu