Home » Stand de Carte Romaneasca la ”XV Feria del Libro de El Ejido”, 11-14 aprilie 2024 – Promovam si sustinem proiecte si valori ale romanilor!
Comunicate Evenimente

Stand de Carte Romaneasca la ”XV Feria del Libro de El Ejido”, 11-14 aprilie 2024 – Promovam si sustinem proiecte si valori ale romanilor!

In perioada 11 – 14 aprilie 2024, Centro Cultural La Tierra Tracia participa cu stand propiu la ”XV Feria del Libro de El Ejido” ce se va desfasura in Plaza Mayor din El Ejido, Almeria, Spania.

Vor fi alaturi de noi autori si artisti romani din Spania si Europa, edituri, institutii, centre culturale, ong-uri etc. Invitati de onoare: scriitori si artisti spanioli dar si internationali.

In acest an va fi prezenta si Editura Byzantion a Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, care va aduce cititorilor romani, dar si spanioli, diverse carti folositoare sufletului.

Sambata, 13 aprilie de la ora 10:00, la standul central al Targului va avea loc conferinta cu tema ”Cultura si spiritualitate hispano – romana” dar si o prezentare a Publicatiei Romani in Andalucia la care vor participa: Mariana Feride, Pr. Daniel Podar, Antonio Calderon de Jesus, Sabin Muresan, Sorin Balascau, Tudor Calotescu, Doina Mustatea, Mircea G. Florescu.

Pe toata perioada targului de carte vor avea loc o serie de lansari si prezentari de carte, intalniri cu cititorii, dezbateri, expozitii fotografice si etnografice, ateliere pentru copii si evenimente interactive, activitati culturale dedicate publicului roman si spaniol.

Activitatile se vor desfasura in Plaza Mayor din El Ejido, Almeria la standul de carte dar si la sediul Centrului din Calle Geranio/28, El Ejido.
Carti si autori prezenti la Targul de Carte: Mariana Feride, Sabin Muresan, Sorin Balascau, Dorina Florescu, Marin Dumitrescu, Felix Nicolau – Spania; Constantin Mariana, Doina Mustatea, Valeriu Barbu – Italia; Geanina Abul Haija – Iordania; Cristi Merchea – Anglia; Daniel Vorona, Aurelia Dinca, Mihai Ciobanu, Corina Dasoveanu, Irina Lazar, Violeta Pintea, Ionut Tene , Ileana Pascu, Cristian Ghica, Nicolaie Dinca, Ciurea Valeru, Violeta Anciu, Tic Petrosel, Nicoleta Craete, Medana Oprea , Corneliu Rodeanu, Adrian Suciu, Tudor Gheorghe Calotescu – Romania.

„CULTURO.RO – PLATFORMA CULTURALA A ROMANILOR DE PRETUTINDENI“ este o platforma culturala online pentru romanii de pretutindeni si o sursa importanta de inspiratie si informatie pentru toti romanii. Un loc unde romanii de pretutindeni pot descoperi si explora cultura romaneasca si care ofera o gama larga de subiecte legate de evenimentele organizate de romani, targuri de carte, expozitii de arta, concursuri literare, concerte de muzica. O platforma dedicata mediului asociativ si ONG-uri, grupurilor profesionale, activitatilor desfasurate de romani in diaspora sau de interes pentru acestia.

„Citeste romaneste, gandeste romaneste, traieste si simte romaneste“, un proiect initiat de Centro Cultural La Tierra Tracia – Asociación Romanati si sustinut de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.