Home » Tamiga & 2Bad si comorile ascunse pe Dealul Pivnitele Mari.
Muzica

Tamiga & 2Bad si comorile ascunse pe Dealul Pivnitele Mari.

Cei doi artisti fac furori atat in tara cat si strainatate cu melodiile si videoclipurile superbe in care Tamiga & 2Bad ne prezinta locuri mai putin stiute sau salbatice din Romania.

Tamiga & 2Bad, au filmat noul videoclip pentru piesa “Love Never Lies” pe Dealul Pivnitele Mari.
Cei doi ne-au declarat urmatoarele: “Cand vorbim de muzica incercam sa ramanem cumva in aceeasi zona pe care publicul nostru o apreciaza. In schimb, pe partea de videoclipuri venim mereu cu ceva nou, noi ne cautam si alegem singuri locatiile, in multe dintre ele am fost si primii si ultimii care au filmat in locurile respective pentru ca ulterior au suferit modificari din diverse motive, si suntem extrem de mandrii de realizarile noastre, punem foarte mult suflet in ceea ce facem. De asemenea cautam locuri cu poveste in spate pentru ca au o magie aparte, de aceea va lasam o mica descriere a locului unde am filmat.”

Moacsa – Dealul Pivnitele Mari.
La nord-vest de aici se afla dealul Pivnitele Mari, numele acestuia, probabil provenit de la mormintele din piatra descoperite deja in urma cu zeci de ani, din epoca de bronz.
Potrivit notelor lui Orban Balazs, aici a trait un urias, care in cativa pasi ajungea la castelul Balvanyos din Turia sau la castelul din Borosneu. Dar in ciuda dimensiunilor mari, cand au aparut oamenii, uriasul trebuia sa paraseasca locul, pentru ca pamantul acesta era destinat oamenilor. Inainte de a pleca, a construit o pivnita gigantica sub deal, ca sa-si ascunda comorile pe care nu le putea lua cu el.

Pe baza acestei legende, locuitorii din zona au facut sapaturi mult timp in cautarea comorilor. Astazi, dealul Pivnitele Mari a devenit simbolul solidaritatii maghiare din Trei Scaune. Aici a fost organizata in 2006 Intalnirea Mondiala a Maghiarilor din Trei Scaune. Tot aici are loc in fiecare an Galopiada Secuiasca, premergator Galopiadei Nationale din Ungaria.”