Teatru si Film

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova anunta deschiderea inscrierilor pentru cea de-a IV-a editie a Festivalului Tinerilor Regizori – THEATER NETWORKING TALENTS (TNT) / Craiova / 5-9 iulie 2022

Conceput ca o platforma artistica de prezentare a celor mai proaspete si relevante viziuni din teatrul noii generatii, THEATER NETWORKING TALENTS / TNT va aduce la Craiova, intre 5 si 9 iulie 2022, artisti din toate domeniile artelor spectacolului si new media.
Dupa doi ani in care situatia epidemiologica a facut imposibila organizarea festivalului, a IV-a editie a TNT va fi dedicata absolventilor facultatilor de regie de teatru din Romania in promotiile 2020/2021/2022 (licenta si masterat), acestia fiind invitati sa se inscrie cu spectacolele de absolvire, pana la data de 29 aprilie 2022.
Coordonat de regizorul Bobi Pricop, festivalul organizat de Teatrul National „Marin Sorescu” si Departamentul Arte si Media din cadrul Universitatii Craiova, cu sprijinul partenerilor: Casa de Cultura „Traian Demetrescu” si UNITER, ofera noilor generatii de regizori sansa de a-si prezenta spectacolele de absolvire intr-un mediu profesionist, in cadrul unui showcase, in fata unui public format din manageri de teatre, producatori independenti sau selectioneri de festivaluri, dar si scenografi, compozitori, coregrafi si alti viitori colegi de breasla. (Click aici pentru o retrospectiva a editiei din 2019)
In acest an se lanseaza si un open call pentru instalatii stradale, realizate in cadrul unor rezidente de creatie la Casa de Cultura „Traian Demetrescu”. Acest concurs de proiecte este adresat atat artistilor plastici, scenografilor, audio/video designerilor, cat si artistilor sau colectivelor de artisti care propun instalatii stradale, de exterior, care sa redefineasca spatiul urban. Ele vor fi produse si/sau finalizate in saptamana 28 iunie ̶ 4 iulie, iar apoi expuse pe durata festivalului in Piata William Shakespeare si/sau Parcul Teatrului National.
Se deschid, de asemenea, inscrierile pentru TNTeammates (25 de artisti colaboratori ai regizorilor de teatru: teatrologi, scenografi, compozitori, coregrafi, performeri, traducatori, dramaturgi, sound, light si video designeri) si pentru People of TNT (25 de absolventi de regie din ultimii zece ani, studenti, masteranzi, doctoranzi, personalul academic al facultatilor de teatru).
In parteneriat cu Institutul Goethe, TNT continua si in 2022 etapele programului New Stages South-East, in cadrul carora cinci echipe formate din tineri regizori si dramaturgi din Romania vor continua lucrul la proiectele lor teatrale, sub indrumarea mentorilor Theodor Cristian Popescu (regizor) & Rebekka Kricheldorf (dramaturg).
Este cea de-a doua editie in care festivalul nu are caracter competitional, esentiale fiind dialogul si intalnirile dintre artisti si producatori. La finalul festivalului, managerii si directorii artistici prezenti sunt invitati sa anunte viitoarele colaborari cu regizorii spectacolelor de absolvire din showcase-ul TNT. Vlad Dragulescu, directorul artistic al Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova, va alege un absolvent care va monta un spectacol in Sala Studio, in urmatoarea stagiune.

CAND: 5-9 iulie 2022

UNDE: Craiova, unul dintre cele mai importante centre universitare din Romania, va deveni din nou pentru cateva zile o adevarata scena culturala contemporana, conectata la vibratia unui teatru tanar, curajos si surprinzator.
Spectacolele se vor juca la Teatrul National „Marin Sorescu” Craiova (Sala Amza Pellea, Sala Ion D. Sirbu, Sala Atelier) si la Departamentului de Arte al Universitatii din Craiova (Sala Studio si Aula Buia).

CONDITII DE INSCRIERE:
⇒ Festivalul Tinerilor Regizori
– festivalul se adreseaza regizorilor de teatru absolventi in anii universitari 2020/2021/2022 (Licenta sau Master)
– pentru inscrieri, participantii pot propune spectacolul de absolvire pana pe 29 aprilie 2022 pe adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, impreuna urmatoarele date:
• Numele spectacolului (*sau al piesei)
• Numele regizorului, CV regizor
• Link transfer cu inregistrarea spectacolului (in cazul in care spectacolul nu este finalizat, se vor trimite un text scris/testimonial video in care participantul isi argumenteaza alegerea si conceptul regizoral, precum si o inregistrare a 15-30 de minute dintr-o repetitie reprezentativa)
• fisa de participare completa (componenta exacta a echipei care va face deplasarea)

⇒ TNTeammates & People of TNT:
– pentru inscrieri, participantii (artisti colaboratori ai regizorilor de teatru sau absolventi de regie din ultimii zece ani, studenti, masteranzi, doctoranzi, personalul academic al facultatilor de teatru) sunt rugati sa trimita un CV insotit de un portofoliu la adresa tntcraiova@gmail.com, pana pe data de 29 aprilie 2022.

⇒Open call – instalatii stradale:
– pentru a se inscrie la concursul de proiecte, participantii pot trimite propuneri de instalatii urbane, interactive sau nu, inspirate de teme relevante pentru artisti creatori, pana pe data de 29 aprilie 2022, pe adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, impreuna cu urmatoarele date: descrierea proiectului (concept, relevanta, etc.), o schita a propunerii, bugetul necesar (limita 15000 RON), timpul necesar de lucru, portofoliile artistilor implicati in crearea instalatiei, precum si alte detalii care pot fi relevante pentru evaluarea proiectului.

Important:
Organizatorii vor deconta cheltuielile de cazare, masa si transport ale participantilor.
Selectia participantilor va fi anuntata pe data de 5 mai 2022.
Fisa de participare TNT 2022 poate fi descarcata accesand linkul:
https://tncms.ro/wp-content/uploads/2002/04/Fis%CC%A6a-de-participare-TNT-2022.docx

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

TEATRUL NATIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA
https://tncms.ro
https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova