Evenimente

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu anunta reprezentatiile finalului de an

  • Spectacolul „Imi place cum mirosi” a fost inlocuit cu „Sunt o baba comunista”, iar „Conferinta iraniana” cu „Tesatorul de vise”

Scena Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu va gazdui, pana la finalul anului 2021, unele dintre cele mai iubite productii ale Nationalului sibian. Programul pentru aceasta perioada este variat si include spectacole dedicate Craciunului, dar si comedii si drame.
In perioada premergatoare Zilei Nationale, publicul se poate bucura de premiera „Trei surori”, regia Andreea si Andrei Grosu, si de spectacolul „Sunt o baba comunista”, regia Mariana Mihu-Plier.
Programul a suferit si o serie de modificari din cauza indisponibilitatii unui actor din distributie: spectacolul „Imi place cum mirosi” programat initial in 30 noiembrie 2021, a fost inlocuit cu „Sunt o baba comunista”, iar „Conferinta iraniana”, programata in 18 decembrie 2021, a fost inlocuita cu spectacolul „Tesatorul de vise”. Cei care au cumparat bilete pentru aceste reprezentatii isi pot recupera contravaloarea de la Agentia Teatrala Sibiu.
Pana la finalul lunii decembrie, pe scena TNRS au loc constant reprezentatii teatrale. Spectacolele au loc la Sala Mare a TNRS, din b-dul Corneliu Coposu, nr. 2, in zilele programate, incepand cu ora 19:00, cu exceptia reprezentatiilor care sunt programate duminica si care vor incepe la ora 17:00.
Biletele sunt disponibile online pe www.tnrs.ro, si la Agentia Teatrala din Sibiu, str. Nicolae Balcescu, nr. 17. Accesul publicului la reprezentatii este permis doar in baza certificatului verde COVID, iar locurile sunt disponibile in limita a 30% din capacitatea salii. Pretul unui bilet este 30 lei, respectiv 25 lei cu pret redus.

Programul Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu in perioada 27 noiembrie – 23 decembrie 2021

Sambata, 27 noiembrie, si duminica, 28 noiembrie – ora 19:00
„Trei surori”
de A.P. Cehov
Traducerea din limba rusa: Vladimir Turturica

REGIA: Andrei si Andreea Grosu
SCENOGRAFIA: Vladimir Turturica
MUZICA: Mihai Dobre
ASISTENT REGIE SI SUFLEUR: Corina Predescu
MANAGER PROIECT: Claudia Maior

In distributie: Raluca Iani, Ofelia Popii, Gabriela Pirliteanu, Ciprian Scurtea, Adrian Neacsu, Marius Turdeanu, Iustinian Turcu/ Andrei Gilcescu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Cendana Trifan, Diana Vacaru–Lazar, Mariana Mihu–Plier, Mihai Coman, Viorel Rata

„Un sunet lung si ascutit ne ramane lipit de creier. E soundtrack-ul tuturor momentelor in care am fi putut fi fericiti. In care ni s-ar fi schimbat viata. E sunetul ratarii repetate care se scrie cu litere majuscule pe fruntea fiecaruia dintre noi. Un tiuit surd din ureche pana in creier si din creier pana in suflet. Eroii ne-eroi ai lui Cehov sunt cel mai aspru studiu asupra fericirii. Fericire. Fericirea. Ea, care uita sa apara la cate unii. Despre care doar citim sau cu care ne inchipuim intalniri” – Andrei si Andreea Grosu.

Marti, 30 noiembrie 2021 – ora 19:00
„Sunt o baba comunista”
dupa Dan Lungu
SCENARIUL SI REGIA: Mariana Mihu-Plier
Cu Dana Talos

„Este povestea unei femei care in vremea comunismului fuge de la sat la oras pentru o viata mai buna. Dupa 1989 am vrut sa stergem tot ce a insemnat comunismul. Am daramat cu disperare statui, fabrici, uzine, numai ca in mintea individului e mai greu de daramat. Mentalitatile nu se schimba peste noapte iar „meandrele” democratiei pot fi la fel de chinuitoare pentru individ precum traiul intr-un regim restrictiv”, Mariana Mihu-Plier.
Sambata 4 decembrie 2021 – ora 19:00
„Mici crime conjugale”
de Eric-Emmanuel Schmitt

Un spectacol de Mariana Camarasan si Amalia Iorgoiu

In distributie: Diana Fufezan si Adrian Matioc

Poate supravietui iubirea? Nu numai dupa diminuarea impactului initial al primei intalnirii, dar chiar si dupa confruntarea cu timpul, cu iluziile si deziluziile, cu amagirea si dezamagirea?

Duminica 5 decembrie 2021 – ora 17:00
„Steaua fara nume”
de Mihail Sebastian

REGIA: Florin Cosulet
ASISTENT REGIE: Sanda Anastasof
DECOR: Alin Gavrila
COSTUME: Corina Boboc – Giorgescu
VIDEO: Daniel Munteanu
MANAGER PROIECT: Luminita Birsan
ASISTENT PROIECT: Denisa Ciocoiu

In distributie: Vlad Robas, Cendana Trifan, Adrian Neacsu, Serenela Muresan, Florin Cosulet, Mihai Coman, Patricia Buraga, Viorel Rata, Sanda Anastasof

O iubire… vijelioasa, meteorica, incandescenta, precum un corp ceresc intrat in atmosfera pamantului! Arderea e unica, spectaculoasa, dar si rapida, consumandu-se paradoxal, in timp ce se dezintegreaza.

Joi, 9 decembrie 2021 – ora 19:00
„Tom si Jerry 4.0”
Adaptare dupa „Jerry and Tom”, de Rick Cleveland

TRADUCEREA: Florin Piersic Jr.
REGIA: Florin Piersic jr.
SCENOGRAFIA: Tudor Prodan
DIRECTOR DE IMAGINE: Alexandru Condurache
CAMERA SI EDITARE VIDEO: Alexandru Condurache si Florin Piersic Jr.
SUNET: Ovidiu Pacurar
ASISTENT REGIE: Corina Predescu
COORDONATOR MARKETING: Daria Ciobanu
MANAGER PROIECT: Claudia Maior

In distributie: Marius Turdeanu, Ali Deac, Pali Vecsei

Nu, „Tom si Jerry” nu este un desen animat! Este mai degraba un film de actiune pentru oameni mari. Este un text indraznet si un spectacol pe masura despre crima si „compasiunea care e cel mai mare dusman”, destinat amatorilor de senzatii tari si, mai ales, de umor negru. „Tom si Jerry” e ca un blockbuster american cu de toate a la Tarantino.

Vineri, 10 decembrie 2021 – ora 19:00
„Orb de mina”
de Csaba Székely

REGIA: Bogdan Saratean
SCENOGRAFIA: Mihai Pacurar
TRADUCERE DIN LIMBA MAGHIARA: Sandor Laszló si Izabella Varró

In distributie: Mihai Coman, Emőke Boldizsar/Codruta Vasiu, Gabriela Pirliteanu/ Ioana Cosma, Pali Vecsei, Cristian Stanca

Sat de munte. Transilvania. Zilele noastre. Oameni singuri. Singuri impreuna. Un strain tulbura linistea asezarii. E politist. Investigheaza ceva. Dupa sosirea lui nimic nu va mai fi la fel. Iar aparenta liniste a asezarii pare sa ascunda monstri. Care ies la iveala in cele mai diverse forme: lacomie, xenofobie, crima.

Sambata, 11 decembrie 2021 – ora 19:00
„The HOPE Project”

un spectacol de Bogdan Saratean
Asistent proiect: Denisa Bar
Coordonator proiect: Luminita Birsan

In distributie: Cristian Stanca, Codruta Vasiu, Veronica Arizancu, Ioana Blaga Frunzescu, Catalin Neghina, Eduard Patrascu, Vlad Robas, Cristina Stoleriu

O scena de teatru goala. Niciun decor. Nicio regie. Doar actori in cautarea unei idei pentru un spectacol. Cine da startul? Care sa fie miza viitoarei productii? Cum poti transforma propria biografie intr-un material scenic? The HOPE Project ne propune o plonjare in laboratorul de creatie al actorului care, in munca sa cu sine insusi, isi poate transforma propria poveste intr-un adevarat spectacol.

Duminica, 12 decembrie 2021 – ora 17:00
„Cerere in casatorie”
de A. P. Cehov

REGIA: Robert Raponja
SCENOGRAFIA: Carmencita Brojboiu

In distributie: Ofelia Popii, Pali Vecsei, Adrian Matioc

Natalia Stepanova cunoaste intortocheatul drum spre casatorie in momentul in care pretendentul sau, Lomov – un personaj ipohondru si suspicios – isi face curaj sa ii ceara mana. In loc ca legatura dintre ei sa se dezvolte intr-o dragoste armonioasa, intre cei doi creste o tensiune care culmineaza cu un adevarat scandal, din cauza faptului ca ei sunt mereu pe pozitii contradictorii.

Joi, 16 decembrie 2021 – ora 19:00
„Incoace si incolo”
de Ödön von Horvath

Traducere in limba romana de Dan Stoica
REGIE: Alexander Riemenschneider
SCENOGRAFIE: David Hohmann
MUZICA: Tobias Vethake
ASISTENT REGIE SI COORDONATOR PROIECT: Fabiola Eidloth

In distributie: Daniel Bucher, Daniel Plier, Emőke Boldizsar, Ali Deac, Yannick Becker, Johanna Adam, Theodora Sandu, Fabiola Petri, Stefan Tunsoiu

Este o satira cu un simt critic, ascutit, care trateaza un subiect actual in zona europeana, cu granitele sale si situatiile birocratice absurde in care se afla oamenii obisnuiti. Personajele incearca sa atraga atentia asupra faptului ca protagonistul este o persoana si nu un act oficial.

Vineri, 17 decembrie 2021 – ora 19:00
„Barbate, treci la fapte!”
de Ray Cooney & John Chapman

REGIA: Serban Puiu
DECORUL: Ion Molete
COSTUMELE: Tania Popa

In distributie: Adrian Matioc, Adrian Neacsu, Cendana Trifan, Veronica Arizancu/ Cristina Blaga-Tomus, Diana Fufezan, Pali Vecsei, Mariana Mihu, Cristian Stanca, Dana Talos, Vlad Robas, Arina Trif
ASISTENT REGIE SI SUFLEUR: Sanda Anastasof
MANAGER PROIECT: Petruta Popescu

Unul din proprietarii luxoasei blanarii spera sa obtina favoruri amoroase din partea amantei sale, vanzand la pret redus o blana insusi sotului acesteia. Dar sotul amantei are la randul sau planuri de natura amoroasa si totul culmineaza cand acesta ofera aceasta haina de blana amantei sale. Comicul de situatie si confuziile care se creeaza fac ca nebunia sa se dezlantuie!

Duminica, 19 decembrie 2021 – ora 17:00
18, 20, 21, 22 si 23 decembrie – ora 19:00
„Tesatorul de vise – Poveste de Craciun”
de Alexandru Curta si Florin Cosulet
Regia: Florin Cosulet

In distributie: Cristina Blaga-Tomus, Mihai Coman, Florin Cosulet, studenti ai Departamentului de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu

Dorinta ancestrala de a colinda in seara de ajun a Craciunului este un sentiment ce nu tine de traditia unei anumite comunitati, ci este un imbold ce vine din filonul fiintei umane, impreuna cu nazuinta de a nu fi singur in aceasta perioada. Intr-o astfel de seara, destinele unor tineri se intersecteaza intr-o gara, loc cu precadere destinat intalnirilor, intersectiilor, bifurcatiilor.