Home » Tripla lansare de carte la Muzeul National al Literaturii Romane
Evenimente

Tripla lansare de carte la Muzeul National al Literaturii Romane

Muzeul National al Literaturii Romane va invita miercuri, 26 mai 2021, ora 17:00, in Gradina MNLR, din Strada Nicolae Cretulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a romanelor „Cercul negru”, „Zile de plumb” si „Povesti de iubire in vremuri de razboi”, de Lucian Ciuchita, aparute la editurile Libris, Literpress Publishing si Ecou
Transilvan. Invitati: jurnalistul Miron Manega, Iasmina Coman, editor, Loreta Popa.

Lucian Ciuchita este poet, romancier, dramaturg, eseist si scenarist roman. S-a nascut la 10 februarie 1969, in Ramnicu-Valcea. Profesor universitar, a predat Statistica si Modelare Economica la ASE, Universitatea Romano-Americana si Universitatea N. Titulescu. In momentul de fata este cercetator stiintific asociat la Academia Romana. A debutat in 1996, cu volumul de poezii „Oameni si tarmuri”, cu o prefata de Marin Sorescu.

In 2019, a lansat romanul „Cutitele rosii”, la Muzeul National al Literaturii Romane, iar romanul „L’Ile du Purgatoire”, la Salon du Livre-Paris. Acesta din urma s-a bucurat de recunoastere internationala, fiind promovat in tarile francofone. Romanul amintit a fost lansat si la Salon du Livre de Montreal in noiembrie, 2019. De fapt, o dubla lansare, deoarece romanul, „Ce cauta povestea mea in filmul lor”, a fost lansat in data de 24 noiembrie 2019, la Targul Gaudeamus. In martie 2020, romanul „Cercul negru” a fost publicat de Editura Libris, insa din cauza pandemiei de coronavirus, lansarea n-a mai fost posibila in prezenta publicului. Tot in martie 2020, volumul de povestiri „La constellation des papillons blancs” a fost publicat in Franta. Volumul de povestiri se bucura de aceeasi recunoastere internationala, fiind promovat, in toate tarile francofone, dar si in Japonia.

„«Cercul negru» este, fara indoiala, un roman de exceptie, scris cu o deosebita maiestrie, un roman ce trebuie neaparat citit, nu spre «trecerea timpului», ci pentru luare aminte, caci parabola, prezentata intr-o maniera artistica, este o copie fidela a ceea ce se petrece cu adevarat in realitate” – Melissa Thomas, agent literar.

„Scriitura romanului este una intensa, aerul dramatic se scurge printre litere, reusind sa-si faca cititorul sa simta viata si trairile protagonistilor. «Zile de plumb» este un roman istoric prezentat pe mai multe planuri, din mai multe perspective, oferind cititorului un tablou detaliat al acelor vremuri, al caracterului conducatorilor” – Rodica Mijaiche.

Intrarea este libera, iar accesul la eveniment se va face in limita locurilor permise de situatia pandemica.

Tripla lansare | „Cercul negru”, „Zile de plumb” si „Povesti de iubire in vremuri de razboi” [1]

TRIPLA LANSARE | „CERCUL NEGRU”, „ZILE DE PLUMB” SI „POVESTI DE IUBIRE I..