Home » Fundatia culturala HESPERUS – 30, Prof. Dr. Ioan Iacob – 70 – 29 Mai 2021
Evenimente

Fundatia culturala HESPERUS – 30, Prof. Dr. Ioan Iacob – 70 – 29 Mai 2021

La 29 mai, 2021, Fundatia culturala HESPERUS (intre membrii fondatori fiind unul dintre pionierii Radiofoniei Romanesti, Ing. I. C. FLOREA, Secretarul General al revistei Radio UNIVERSUL, C. D. CONSTANTINESCU, poeta si traducatoarea MARIA URBANOVICI, redactorul RTV IOAN ION DIACONU, profesoara DANIELA MARIN, redactorul RTV si dramaturgul PUSA ROTH, Dr. Ec. ION CORBU, Dr. Ing. ILEANA TIPURITA, regizorul NICOLAE CORJOS s.a.) va aniversa trei decenii de existenta.
La finalul Adunarii Generale de infiintare a acestei fundatii (care si-a propus promovarea valorilor culturale romanesti si a valorilor culturii universale) din SALA STUDIO (denumirea din 1991) a Teatrului „C. I. Nottara”, actorul ADRIAN PINTEA a oferit un recital din lirica lui MIHAI EMINESCU.
La editiile „ZILELOR HESPERUS“(organizate in colaborare cu prestigioase licee si institutii de arta si cultura din Romania) au participat Ambasadorii JAPONIEI, PORTUGALIEI, BRAZILIEI, FINLANDEI, REPUBLICII CEHE, BULGARIEI, Consulul General al AUSTRALIEI la Bucuresti, Atasati culturali si de presa, invitati din ITALIA , ELVETIA, R.F. GERMANIA, GRECIA, MAREA BRITANIE si S.U.A. personalitati din domeniul artei si culturii.
Cel mai recent demers al fundatiei este legat de Proiectul transatlantic EMINESCU – POE (inspirat de un concept intalnit in documentarea pentru teza de doctorat “Arc poetic transatlantic: Mihai Eminescu – Edgar Allan Poe”/o premiera in literature universala/ a Profesorului Ioan Iacob, Presedintele fundatiei, care pe 29 mai, 2021, va implini sapte decenii de existenta, proiect ce va fi realizat in colaborare cu Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania /Presedinte DORU DINU GLAVAN/, a unor personalitati de pe ambele maluri ale Atlanticului si a unor PARTENERI MEDIA (intre care am aminti publicatia online Mangalia News/Director General profesorul TRAIAN LUPU/ si televiziunea Artpres.ro /Director MARIUS IORDAN).
Proiectul este sprijinit si de Excelenta Sa domnul CALIN HUMA, Consul Onorific al Romaniei la Winchester, MAREA BRITANIE.

Prof. Dr. Rusalin Isfanoni,
Secretar General al Fundatiei culturale HESPERUS

P.S. Pe 29 mai, 2021, fundatia va lansa si publicatia online ’The News Correspondent Chapeau’ /’Romanian British Journal’/”Palaria corespondentului de stiri” /Jurnal romano britanic/, publicatie ce a generat emisiunea de televiziune cu acelasi nume, ce va fi lansata de Artpres.ro pe 28 mai, 2021.
Dar cea mai mare provocare pentru Fundatia culturala HESPERUS va fi lansarea – impreuna cu Artpres.ro – a unui canal de televiziune romano britanic, ce va emite 24 de ore din 24, proiect la care isi aduce contributia si MAIA MORGENSTERN (care a acordat recent un amplu interviu televiziunii Artpres.ro).
Proiectul acestui canal de televiziune va fi promovat – afirma Excelenta Sa domnulCALIN HUMA, Consul Onorific al Romaniei la Winchester, Marea Britanie – in mediul diplomatic si de afaceri din Romania si din Marea Britanie.