Cazuri umanitare Comunicate

Turul benzii desenate despre Anina in 10 planse sugestive

Campania de strangere de fonduri pentru prima banda desenata despre Anina se apropie de final. Donatiile se primesc in continuare, iar cei care vor sa sustina proiectul pot face precomanda nuvelei grafice pe https://tinyurl.com/Sprijina. Toti banii stransi vor fi folositi pentru printarea cartii, chiar daca la finalizarea campaniei nu se aduna suma totala. Prin urmare, orice ajutor financiar este binevenit, momentan s-a ajuns la 54% din total.

Iata rezumatul benzii desenate Din Subteran La Suprafata – Povestea unui oras post-industrial in 10 planse relevante pentru cartea care va vedea in curand lumina tiparului.

Banda desenata se deschide cu legenda descoperirii carbunilor in Anina lui 1790 potrivit careia porcii au fost cei care au gasit pretiosul zacamant. Odata cu carbunii s-a nascut si Baietel, personajul principal al cartii, memoria si istoria orasului. Acesta ia parte la anii de glorie ai mineritului in zona si decide sa revina in zilele noastre pentru a lua pulsul actual al urbei din vestul tarii.