Comunicate

„Drag de Romania mea”, editie speciala de Florii cu muzica din Republica Moldova

„Basarabia nu e doar un spatiu, un pamant, un loc pe harta pentru mine. Este o prelungire a sufletului meu, este acasa, pentru ca acolo, de atatia ani, am strans in sufletul si-n parcursul meu eternitati, impliniri, intalniri memorabile si-am stabilit o relatie trainica, durabila, alaturi de publicul special de acolo!”, spune Paul Surugiu-Fuego despre locul care a devenit parte din existenta sa artistica.
In preajma Sarbatorilor Pascale, chiar de Florii, moment in care-i celebram pe toti cei care poarta nume de floare, Paul Surugiu-Fuego impreuna cu echipa sa au pregatit la TVR 2 un dar aparte, o editie „Drag de Romania mea” in care telespectatorii se vor bucura de profesionalismul, muzica speciala si frumusetea artistilor din Republica Moldova.

Astfel, duminica 25 aprilie, de la ora 15:00, vom urmari o editie dedicata in totalitate Basarabiei, cu surprize, emotii , cu o parte dintre cei mai iubiti si apreciati artisti, atat din zonele muzicii comerciale, cat si de folclor autentic din Republica Moldova, leagan al unei culturi romanesti remarcabile.

Sosesc la „Drag de Romania mea” baieti de la AKORD, unul dintre cele mai populare produse muzicale ale Basarabiei din ultimii ani. Cu melodii celebre, hituri, eleganta, decenta, dar si o surpriza speciala alaturi de Fuego – vor interpreta impreuna o capodopera marca Eugen Doga.
Folclor a pregatit Maria Iliut, bucovineanca din Codrii Cosminului, care va impartasi darurile sale muzicale si amintiri legate de TVR. Artista a pregatit duete alaturi de Fuego, dar si de Nicolae Gribincea.

Nu se putea o editie dedicata Basarabiei fara o artista care are succes in Romania, Anastasia Lazariuc. Printre invitati se mai numara Pasha Parfeni, reprezentant de doua ori la Eurovision din partea Republicii Moldova, dar si artista care se afla pe primele locuri in topurile muzicale din Romania, talentata Nicoleta Nuca, care va interpreta cel mai recent single al ei.
La „Drag de Romania mea” sunt invitati PLAIESII, artistii atipici, spectaculosi, autentici, ale caror piese au devenit adevarate hituri, cu milioane de vizualizari pe Youtube. Impreuna cu ei Paul Surugiu a pregatit un duet de zile mari.

E de notorietate faptul ca pentru Paul Surugiu, Republica Moldova este parte din sufletul lui. Acolo isi incarca bateriile, acolo este iubit, acolo isi face productiile muzicale. In Republica Moldova, Paul Surugiu Fuego a primit titlul de „Artist al Poporului”.
„Oamenii ma iubesc in Basarabia pentru ca sunt de-al lor, pentru ca m-au adoptat, pentru ca iubesc aceleasi valori pe care le promovez, atat cat pot, peste tot! Am cantat in toata tarisoara, in cele mai mici catune, pana pe impresionanta scena a Palatului National din Chisinau. Fara doar si poate, Basarabia este suflet romanesc si-ar trebui sa tragem mai des cu ochiul la arta de acolo, la artisti si la cei care-si fac treaba cu asumare!”, a adaugat artistul.