Evenimente

TVR transmite in direct Concertul de deschidere al Concursului International George Enescu 2020

TVR transmite în direct Concertul de deschidere al Concursului International George Enescu 2020

Evenimentul va cuprinde prezentarea în premieră a unui triplu concert compus special pentru această ediție

Sambata, 29 august, de la ora 18.00, TVR 1, TVR 1 HD și TVR International transmit in direct de la Ateneul Roman Concertul de deschidere al celui mai important eveniment cultural al anului: Concursul International George Enescu – 2020. Evenimentul va fi transmis inregistrat si la TVR 3 in aceeasi zi, incepand cu ora 21:30.

Concertul de Gala va cuprinde prezentarea in premiera mondiala a triplului concert pentru vioara, violoncel si pian, op. 169 „Brahmsodia” – compus de Dan Dediu special pentru aceasta editie a Concursului.

Lucrarea va fi interpretata de Filarmonica George Enescu sub bagheta dirijorului Josep Caballé Domenech, iar solisti vor fi trei laureati ai editiilor precendente: Gyehee Kim (vioara, 2016), Valentin Radutiu (violoncel, 2011) si Victoria Vassilenko (pian, 2016). Compozitorul Dan Dediu – autorul acestei lucrari deosebite prezentate in premiera mondiala in Concertul de deschidere – este el insusi laureat al primului concurs de compozitie organizat de Concursul International George Enescu.

Pentru Concertul de deschidere, Televiziunea Romana a mobilizat cele mai performante resurse tehnice si umane, astfel incat transmisiunea sa fie realizata in cele mai bune conditii si la cel mai inalt nivel al profesionalismului.

Evenimentul va fi transmis in format HD si va fi prezentat de jurnalistul Marius Constantinescu, in varianta bilingva, astfel incat transmisia pe online sa poata fi urmarita si asimilata la nivel international, intregul concept fiind coordonat de producatorul TV al Concursului International George Enescu, Valentina Baintan.

In calitatea sa de co-producator si partener oficial al Concursului International „George Enescu” 2020, Televiziunea Romana va reflecta cele mai importante momente din cadrul acestui mare eveniment cultural. Din 29 august, sambata, de la ora 13:15, Valentina Baintan si Miruna Moraru ne aduc la TVR 3 Agenda Concursului International George Enescu – editia 2020. Aceasta va cuprinde principalele momente ale desfasurarii concursului dar va aduce si numeroase alte informatii inedite: interviuri, declaratii, materiale video speciale, detalii inedite legate de prima editie si multe alte amanunte de cel mai mare interes pentru publicul larg.

Asa cum s-a anuntat, primele doua etape ale competitiei vor fi organizate in online in luna septembrie, conform calendarului initial, iar Semifinalele si Finalele fiecarei sectiuni vor fi reprogramate in luna mai 2021, la Ateneul Roman din Bucuresti.

Concursul International George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii interpreti de marca ai lumii si de promovare a lucrarilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, fiind astfel o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania. Concursul are patru secțiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – iar standardele internationale dupa care este organizat il pozitioneaza in varful ierarhiei evenimentelor de gen desfasurate in peisajul muzicii clasice din Romania.

Incepand cu anul 1958, Televiziunea Romana a preluat si transmis partial sau integral toate evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfasurarii Festivalului si Concursului International „George Enescu”, iar din anul 2001 si pana in prezent, TVR a devenit principalul difuzor si partener de promovare al acestui prestigios eveniment.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu