Home » Teatru in TVR – noi spectacole, intr-o noua saptamana
Evenimente

Teatru in TVR – noi spectacole, intr-o noua saptamana

Teatru in TVR – noi spectacole, intr-o noua saptamana
Iata ce puteti viziona in intervalul 24-30 august, de la ora 21:00

Stagiunea a patra a programului „Teatru in TVR” continua cu saptamana a sasea si ne propune sa incheiem vara 2020 intr-o nota optimista, cu mult umor, urmarind spectacolele programate in ultima saptamana din august.

Astfel, luni, 24 august, regizorul Sever Andrei ne invita in gradina TVR sa ne delectam cu un anti-basm comic, pentru adulti despre nereusita, esec, ratare, dorinta si neimplinire: „Si nu au trait fericiti pana la adanci batraneti”. 4 actori, 5 tablouri, 6 cupluri, intr-o actiune cu dragoste, conflict, sex si manipulare, toate ambalate intr-o comedie cu un motto neasteptat: „Pozitivismul este o forma de alienare vitala pentru omenire”. In distributie: Stefan Mihai, Dan Murzea, Delia Riciu, Oana Mosneagu.

Marti, 25 august, un nou spectacol de comedie este oferit de Fundatia „Elvira Godeanu”: „Amanta”, o adaptare de Armand Calota, dupa „Incurca lume” de A.D. Hertz. Actori de succes de la Teatrul National Bucuresti aduc o comedie savuroasa despre o minciuna care devine realitate si genereaza o insiruire de situatii incredibile. Din distributie fac parte: Armand Calota, Ovidiu Cuncea, Iuliana Moise, Eugenia Serban, Gavril Patru.

Joi, 27 august, Teatrul Dramaturgilor Romani ne invita la „Mazurka” de Alexandru Hausvater, care semneaza si regia spectacolului. Avand in distributie pe Lari Giorgescu, Gavril Patru si Antoaneta Cojocaru, „Mazurka” este o reprezentatie emotionanta, o odisee in mitul lui Chopin: GENIUL muzical si OMUL Chopin. Spectacolul nu este unul biografic, ci este realizat sub cheia replicii „Toti iubesc muzica, dar nu si omul” – si aduce in prim plan pe OMUL Chopin incapabil sa iubeasca, sa mentina o relatie.

Vineri, 28 august, Teatrul „Nottara” readuce pe scena din curtea TVR spectacolul „Despre olteni, cu dragoste” dupa Marin Sorescu. Cu actorii Ion Haiduc si Ada Navrot in rolurile principale, spectacolul in regia lui Constantin Fugasin este o comedie cu mult farmec dupa romanul La Lilieci, de Marin Sorescu. „Va invitam la o comedie, o piesa de teatru cu personaje naive sau sirete, istete sau tampe, grosolane sau tandre, frumoase sau grotesti, degajand un haz sanatos pe fondul unei candori fara egal. Fiind unul mai destept decat altul, fiecare rade de celalalt si de toti. Glumesc si pe seama propriei persoane, dar prefera prietenii, dusmanii, vecinii, orasenii, ma rog, pe oricine le trece pe drum si prin cap. Si cum spectatorii sunt la doi pasi, ei profita si de aceasta ocazie. Dar nu garantam ca, tocmai atunci cand spectatorii or sa se amuze mai tare, n-or sa se trezeasca in coltul ochiului cu o lacrima, amintindu-si de parintii, bunicii sau strabunicii lor, in timp ce taranii-eroi au incremenit definitiv intr-o poza pentru eternitate.” – Constantin Fugasin.
Despre olteni, cu dragoste este un spectacol care are darul de a aduce relaxare, de a face spectatorul sa fuga dintr-o lume haotica intr-una asezata si sa isi aduca aminte de parinti, bunici, de copilarie.

Sambata 29 şi duminica 30 august, Teatrul de Comedie aduce spectacolul „Diseara la 7”. Avand regia semnata de Chris Simion-Mercurian, piesa intr-un act „Diseara la 7” este detinatoarea Premiului I la editia a XII-a a Concursului de Comedie Romaneasca, organizat de Teatrul de Comedie in 2017. Actorii Ilona Brezoianu (Ea) si Alexandru Conovaru (El) ne demonstreaza ca o intalnire deloc intamplatoare scoate la iveala adevaruri adanc ascunse si salvatoare, pentru ca speranta vine de unde nu te astepti. Intamplarea – sau soarta – ii aduce la un loc pe un El si o Ea, punand capat unei singuratati indelungate si ne arata ca oamenii au nevoie unii de ceilalti.

Stagiunea 2020 „Teatru in TVR” – cel mai important proiect al Televiziunii Romane din acest an, este sustinut de Fundatia Fildas Art, prin programul Catena pentru Arta si GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin marcile Hygienium si Grande Natura.