Home » Un concurent la un pas de Marele Premiu „Castiga Romania”
Comunicate

Un concurent la un pas de Marele Premiu „Castiga Romania”

Cu calm si tenacitate, dar si cu un bogat bagaj de cunostinte si o perfecta cunoastere a tarii, Teodor Ciopala, un pesionar din Bucuresti, se afla la numai un pas de Marele Premiu „Castiga Romania!”. Dupa ce a strabatut fiecare judet al Romaniei si a castigat noua editii si 24.600 de lei, exact suma totala obtinuta de Marius Hoara, castigatorul primului sezon, Teodor Ciopala a demonstrate ca este, pana acum, cel mai pregatit concurent din sezonul 8 al concursului de cultura generala difuzat de TVR 2, “Castiga Romania!”. In aceasta seara, luni, 19 aprilie, de la ora 20:00, concurentul spera ca va fi invingator si in cea de-a zecea editie si va lua Marele Premiu „Castiga Romania!”, o masina marca romaneasca.

Teodor Ciopala este din Bucuresti, tata si bunic, a terminat Academia de Studii Economice si a profesat o viata intreaga ca economist. In timpul concursului a dovedit o stapanire de sine demna de admirat, in ciuda oboselii si a stresului din concurs. „N-ar fi multe de povestit despre mine”, spune el cu modestie. „Am dus o existenta banala de functionar bancar (37 de ani lucrati in aceeasi banca). Bruma de cunostinte acumulate depre Romania se datoreaza faptului ca am vizitat, in interes de serviciu, toate judetele tarii. De asemenea, am prins in liceu profesori de moda veche (noi spuneam ca sunt rai), care nu faceau rabat la calitatea actului educational, adica nu ezitau sa ne mai lase si corigenti”, adauga concurentul. Printre pasiunile sale se numara muzica buna, de la cea lautareasca pana la cea culta din sec. al XIX –lea si cititul si marturiseste ca il enerveaza explozia de neologisme fara rost care sufoca limba romana.

In aceasta seara, in marea finala „Castiga Romania!”, emotiile vor atinge cote maxime, mai ales ca Teodor Ciopala va intalni alti doi concurenti extrem de bine pregatiti. Ei sunt Emil Banescu – 52 ani, bucurestean, ofiter rezervist din Sistemul National de Aparare, pasionat de calatorii si lectura si Ionut Mates – 21 ani, din localitatea Gradinari, jud. Caras-Severin, student la Relatii internationale si studii europene la „Universtitatea de Vest Timisoara”. Va fi TEODOR CIOPALA al cincilea decar „Castiga Romania!”? Raspunsul il vom afla in aceasta seara, de la ora 20:00, la TVR 2.