Comunicate

Record la debut de sezon! Teodor CIOPALA a luat Marele Premiu „Castiga Romania”

Surpriza la „Castiga Romania!”! Luni, 19 aprilie, la numai doua saptamani de la debutul celui de-al optulea sezon al concursului de cultura generala difuzat de TVR 2, Virgil Iantu a anuntat … CASTIGATORUL: Teodor Ciopala, un pensionar din Bucuresti. Concurentul, intrat in competitie la finalul sezonului precedent, a raspuns corect in zece editii consecutive si a devenit invingatorul celui de-al optulea sezon. El a primit marele premiu, un autoturism si a adunat cea mai mare suma castigata vreodata in concursul de cultura generala „Castiga Romania!” – 25.700 de lei. Teodor Ciopala nu se afla la prima intalnire cu „Castiga Romania”, in 2017 el fiind concurent in prima editie din primul sezon.

„Noul sezon Castiga Romania a debutat cum nu se poate mai frumos. Suntem incarcati de emotia castigului lui Teodor Ciopala, al cincilea concurent care ajunge sa castige 10 editii consecutive. Mi se pare extrem de dificil sa castigi o editie in acest concurs, iar 10 editii e aproape imposibil. Si totusi el a reusit si va primi Marele Premiu! Spun din nou, creste nivelul concurentilor. Le transmitem celor de acasa ca ii asteptam sa vina la Castiga Romania!”, a spus Virgil Iantu.

Teodor Ciopala este din Bucuresti, tata si bunic, a terminat Academia de Studii Economice si a profesat o viata intreaga ca economist. In timpul concursului a dovedit o stapanire de sine demna de admirat, in ciuda oboselii si a stresului. „N-ar fi multe de povestit despre mine”, spune concurentul cu modestie. „Am dus o existenta banala de functionar bancar (37 de ani lucrati in aceeasi banca). Bruma de cunostinte acumulate despre Romania se datoreaza faptului ca am vizitat, in interes de serviciu, toate judetele tarii”,adauga el.
Printre pasiunile sale se numara muzica buna, de la cea lautareasca pana la cea culta din sec. al XIX-lea si cititul si marturiseste ca il enerveaza explozia de neologisme fara rost care sufoca limba romana.

Teodor Ciopala este cel de-al cincilea concurent care castiga 10 editii consecutive si al patrulea care pleaca acasa la volanul unei masini marca romaneasca.

Interviu
Rep.: V-ati imaginat in Marea Finala?
Teodor Ciopala : Sincer sa fiu, ma asteptam sa trec de doua, trei editii. Pe masura ce am inceput sa castig am inceput sa ravnesc la mai mult.
Rep.: Cum a inceput pasiunea pentru „Castiga Romania!”?
Teodor Ciopala : Pot sa ma mandresc cu asta, sunt concurent din prima editie care s-a difuzat in 2017.
Rep.: V-ati pregatit pentru concurs?
Teodor Ciopala: Pregatirea nu pot sa spun ca a fost speciala. In general, prin serviciul pe care l-am avut am vizitat toate judetele tarii. Pe unde mergeam cumparam cate un ghid despre locul respectiv, pentru curiozitatea mea. Uite ca acum mi-au prins bine. Am vizitat toata Romania.
Rep.: O intrebare care v-a surprins…
Teodor Ciopala : Cea mai nostima a fost cea pe care am gresit-o, cu kosonii si butonii. Stiti, kosonul este o moneda si butonul e la manseta. Desi stiam ca spun o prostie, mi s-a pus pata sa spun ca kosonul e buton. Mi-am dat seama ca spun o prostie si imi fac singur rau… dar totusi ceva m-a impins sa spun.
Rep.: Veti pastra masina?
Teodor Ciopala : O pastram pentru ca cea pe care o am acum este prea veche, A venit la fix masina aceasta.
Rep.: Ce-i sfatuiti pe cei care vor sa se inscrie la „Castiga Romania”?
Teodor Ciopala : O sa parafrazez titlul unei emisiuni de la TVR2, „Nu exista nu se poate”… Intr-adevar asa este. Cine vrea sa se inscrie sa vina cu toata increderea la preselectii si sa nu aiba emotii. Am multi prieteni care mi-au spus ca nu se duc pentru ca se tem ca se vor face de ras. Le spun cu toata convingerea ca nu e asa. Trebuie sa fii calm si sa ai curaj.