Home » Chris Simion-Mercurian, fara secrete in emisiunea „Nu exista nu se poate”
Comunicate

Chris Simion-Mercurian, fara secrete in emisiunea „Nu exista nu se poate”

„Am ascultat-o cu nesat la prima noastra intalnire si marturisesc cinstit: desi pe scena sau in scaunul de regizor e un om care-ti capteaza atentia negresit, cand stai fata in fata cu ea si-ti povesteste simplu si nepregatit despre viata, vise, impliniri si caderi, nu-ti doresti nici sa respiri… nu cumva sa risipesti fara sa vrei energia electrizanta cu care te invaluie atunci cand intra in propria-i poveste”, spune Andreea Marin despre Chris Simion-Mercurian, invitata sa de luni, 19 aprilie, de la ora 18:00, intr-o editie de colectie a emisiunii „Nu exista nu se poate”.
Scriitoare si regizoare de teatru, Chris Simion-Mercurian este un om de o naturalete covarsitoare. Cunoscuta ca un artist de avangarda, regizoarea a reusit de fiecare data sa surprinda: conduce prima companie de teatru privat din Romania, D’AYA, un proiect inovator pornit din frumoasa sa prietenie cu scriitorul francez Pascal Bruckner, dar si Festivalul de Teatru Independent „Undercloud”, care reuneste cele mai apreciate spectacole de teatru independent, din Romania si de peste hotare. Unul dintre cele mai mari proiecte ale sale a fost, cu siguranta, construirea primului teatru din donatii. Cu determinare, sacrificii si multa energie, a desfasurat o adevarata campanie de forte pentru a pune bazele „Primului teatru construit impreuna”, cunoscut drept proiectul „Grivita 53″ sau si mai simplu „G 53″.

Cu siguranta curajul este una dintre cele mai proeminente calitati ale regizoarei Chris Simion-Mercurian si care a stat la baza tuturor realizarilor sale. A avut nevoie de curaj pentru a-si face un nume in lume scenei, dar si intr-un moment de cumpana din viata sa, peste care a trecut cu o noua lectie de optimism, concretizata intr-un film si o carte, „Care dintre noi”, despre puterea de a invinge o boala necrutatoare: cancerul. Aflata intr-un moment de cumpana, Chris Simion a reusit sa faca ce altii nu au putut – a primit cancerul ca pe un dar. Pe drumul parcurs cu greu, mana in mana, alaturi i-a fost sotul sau, Tiberiu, fara de care regizoarea spune ca n-ar fi invatat sa spuna „Nu exista nu se poate”. „Pentru mine cancerul a fost un dar, nu a fost o nenorocire. Am dat sansa acestei boli sa fie o oportunitate. Cancerul poate fi vazut ca o cale, ca o renastere, nu ca un stigmat. Mi-a dat ocazia sa vad cine sunt cu adevarat!”, a marturisit invitata Andreei Marin in emisiunea de luni, 19 aprilie, de la ora 18:00, la TVR 2.