Home » Un producator de sucuri naturale ofera catinei noi orizonturi! Preparate culinare, deserturi si bauturi energizante, pe baza produsului recunoscut pentru cresterea imunitatii
Comunicate

Un producator de sucuri naturale ofera catinei noi orizonturi! Preparate culinare, deserturi si bauturi energizante, pe baza produsului recunoscut pentru cresterea imunitatii

  • Producatorul local ”Nectar de catina” a intrat pe piata HoReCa cu sucul natural, autentic si aromat, procesat in propria unitate de productie.
  • De asemenea, sucul de catina/nectarul de catina este ingredient principal in preparate culinare, deserturi, smoothie-uri si bauturi energizante.
  • Parte dintre specialitati, realizate cu ajutorul nectarului de catina, se regasesc in meniurile unor restaurante.

Recunoscuta pentru valoarea nutritionala si bogatia in vitamine, catina este consumata ca atare, imediat dupa ce a fost culeasa, ori ca suc proaspat in urma procesarii la rece. Catina poate fi, insa, consumata si ca ingredient principal in diferite bauturi energizante si pline de vitamine, respectiv in preparate culinare.

”Nectar de catina”, care produce de cativa ani diverse sucuri de catina sub brandul ”Strop de soare”, a scos pe piata, de curand, mai multe retete de preparate culinare si bauturi energizante pretabile pentru HoReCa.

”Am dorit sa oferim catinei alte dimensiuni, noi orizonturi, astfel incat sa poata fi consumata, sub diverse forme, inclusiv in restaurante si baruri, de cat mai multa lume. De asemenea, vrem sa oferim celor care activeaza in HoReCa produse foarte bune, cu care sa se poata diferentia de concurenta si care sa aduca, deopotriva, plus valoare afacerii lor. Ma bucur ca parte dintre preparatele propuse de catre noi au ajuns in industria HoReCa, iar oamenii le apreciaza, atat pentru valoarea nutritionala, cat si pentru gust. Retetele pe care le punem la dispozitia restaurantelor/barurilor interesate sunt complete si contin, in detaliu, atat ingredientele cat si cantitatile necesare, timpul de gatire si modul de preparare. Toate aceste retete se realizeaza  rapid si usor”, a transmis Ioana Ciortea, reprezentant al producatorului ”Nectar de catina”.

Unul dintre aceste preparate – ”Carpaccio din vrabioara de vita, legume juliene marinate cu nectar de catina, ulei de masline si parmezan” – este apreciat pentru ca imbina perfect gustul si savoarea cu compozitia alimentelor sanatoase. Un alt preparat, bun si sanatos, este ”Sashimi de somon marinat in soia cu nectar de catina si ghimbir, avocado, gelatina si spuma de catina cu miere”, iar pentru desert propunem ”Lava Cake din crema de branza si parmezan, coulis din sirop de catina si miere cu cristal din zahar isomalt”.

De asemenea, bauturile pe baza de catina au un gust desavarsit, surprinzator, cu o aroma unica. Echipa ”Strop de Soare” a realizat mai multe retete, intre care: ”smoothie strop de soare”, ”green smoothie cu avocado”, ”red smoothie”, ”catinada” sau ”energy shot”, bauturi ce pot fi consumate pe terase sau in restaurante pentru un plus de savoare si sanatate.

Acestea sunt doar o parte dintre preparatele lansate pe piata de producatorul ”Nectar de catina”.

In fabrica din judetul Alba se produc sucuri de catina in diverse combinatii: nectar de catina cu miere si ghimbir, nectar de aronia (cu sau fara miere), nectar de catina cu miere si ulei esential de grapefruit, nectar de catina, afine (cu sau fara miere), dar si nectarul de catina simplu, fara adaosuri sau indulcitori.

Fructele de catina sunt obtinute dintr-o plantatie certificata ecologic. O singura sticluta de nectar este suficienta pentru a suplini nevoia de vitamine a corpului uman pentru o saptamana de zile.  Fructele de catina contin peste 190 de principii bioactive. Acestea contin vitamina C in proportie de doua ori mai mare decat macesele si de zece ori mai multa vitamina C decat citricele. Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F sunt si ele prezente in fructele de catina in concentratii importante.