Home » Un weekend destins in aer liber cu Teatrul Stela Popescu 23-25 iulie 2021
Evenimente

Un weekend destins in aer liber cu Teatrul Stela Popescu 23-25 iulie 2021

Trei spectacole diverse vor fi prezentate publicului in miez de vara de actorii Teatrului Stela Popescu la Teatrul de vara Herastrau si im Amfiteatrul in aer liber din Palatul National al Copiilor.
Vineri, 23 iulie, de la ora 20:30, la Teatrul de Vara Herastrau al Teatrului de Revista Constantin Tanase, va putea fi vizionat spectacolul Femeia, eterna poveste, o poveste interbelica in regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie. In distributie se gasesc solisti vocali Crina Matei si Daniel Filipescu, actorii Ana Maria Ivan, Cristian Neacsu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Paunescu, instrumentisti Gabriel Stanescu – vioara, Ionut Preda – acordeon, Alexandru Burca / Raul Kusak – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Danseaza Silvia Mauritiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile. Actiunea se petrece pe terasa localului bucurestean „Leul si carnatul”, intr-o seara de vara, prin 1937 sau 1938. Protagonistii sunt Maria, proaspat angajata la bucatarie si chelnerul Pavel. Povestea alterneaza cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veti recunoaste cu siguranta. O seara de desfatari muzicale si dueluri spirituale se transforma incet in seara plina de suspansul dezlegarii unei intrigi politiste, spre a sfarsi intr-o farsa ce lasa totusi o umbra de indoiala. La final, spectatorul va ramane cu curiozitatea de a rasfoi istoriile Bucurestiului, de a regasi imaginile sale in nuante de sepia si oamenii sai cu povestile lor pasionale.

Spectacolul Lampio si grauntele de lumina de Victoria Patrascu, regia Tony Adam (spectacol pentru copii si familie) este programat atat sambata, 24 iulie, de la ora 10:00, la Amfiteatrul in aer liber din Palatul National al Copiilor, cat si duminica, 25 iulie, de la ora 10:00, la Teatrul de Vara Herastrau al Teatrului de Revista Constantin Tanase.
Povestea delicata si plina de sensibilitate adaptata si dramatizata pentru copii din Lampio si grauntele de lumina continua sa atraga sali pline de copii. Deviza sub care se petrec toate intamplarile povestii noastre : „Poti straluci doar atunci cand faci ceea ce iti place cu adevarat!” Lampio este un licurici care si-a pierdut lumina. Nu stie unde si cand, dar este convins ca trebuie sa o gaseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pamant fara lumina? Si uite asa apar miracole, magie, prieteni, provocari, iar cautarile micului nostru personaj nu se opresc pana nu isi descopera menirea in viata, pentru ca el asta cauta, de fapt. Micul Lampio este erou intr-o poveste terapeutica despre curaj, determinare, talent si descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie vazut cu sufletul, locul in care oamenii traiesc cele mai mari transformari.

Biletele se pot cumpăra online, pe platforma www.mystage.ro sau la intrarea in amfiteatru, cu o ora inaintea inceperii spectacolului:

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Pentru acreditari de presa: Simona Iordache 0753174618, florentina.iordache@teatrulstelapopescu.ro.

Organizator : Primaria Municipiului Bucuresti prin Teatrul „Stela Popescu”

Parteneri media : Radio Romania Cultural, Romania TV, agentiadecarte.ro, Ziarul de Bucuresti, mySTAGE.ro, Revista Vitrina cu poezii, Metropola tv, Zile si nopti, Art Pres

Sponsori : InfoCons, DDS Diagnostic, Borsec, Austral