Comunicate

„Vacante… de 10!”, un serial de calatorii semnat de Marina Almasan, la TVR 2

„Cand, din goana masinii, am vazut un tren care strapungea… un bloc de locuinte, am crezut ca am halucinatii! Nici nu ar fi fost de mirare sa am vedenii, dupa ce un soare neiertator ne-a batut pe toti drept in cap, zile in sir, mentinand constant temperatura (de la umbra!) la 38 de grade Celsius!”, povesteste Marina Almasan despre experienta inedita la intalnirea cu Chongqing, cel mai mare oras al Chinei si in topul oraselor lumii, cu peste 30 de milioane de locuitori.
Pasiunea pentru calatorii a Marinei Almasan este cunoscuta si cum vedeta stie sa imbine utilul cu placutul, din fiecare iesire a sa peste hotare a ales cele mai inedite amintiri si le-a transformat, in stilul propriu, intr-o serie TV – „Vacante… de 10!”, un jurnal de calatorii, in serial, difuzat in fiecare sambata, de la ora 15:00, la TVR 2, cu destinatii uimitoare si informatii pe care, cu siguranta, nu le veti gasi in ghidul turistic.

„Incremenirea la care ne-a condamnat pandemia se pregateste – sper! – sa-si dea ultima suflare! Pana sa re-luam cu asalt planeta, reintorcandu-ne la uitatele calatorii de vacanta, le propun telespectatorilor nostri un savuros Jurnal de calatorie, in mai multe episoade, care-i va plimba virtual prin nebanuite colturi de lume. Avantaje? Nu le trebuie test PCR, nu trebuie sa scoata niciun leu din buzunar si, mai ales, nu exista riscul contaminarii! … decat, eventual, cu buna dispozitie pe care o va degaja serialul „Vacante…de 10!”, transmis din aceasta sambata, pe spatiul dedicat notelor de 10 – de la ora 15:00, la TVR 2″, spune Marina Almasan.

Sunteti curiosi sa aflati care sunt „Marile surprize ale micului Luxemburg” sau cum devii „Gulliver in tara uriasilor”, in orasul in care trenul trece printr-un bloc de locuinte? Raspunsurile le puteti afla sambata, 17 iulie, in noua emisiune a Marinei Almasan, „Vacante… de 10!”, la TVR 2.

Nu intamplator Luxemburg deschide proiectul „Vacante… de 10!”, si asta pentru ca aici Marina Almasan a avut parte de o experienta de neuitat: l-a cunoscut pe cel mai puternic om al planetei, luxemburghezul Georges Christen. De la el, realizatoarea nu a obtinut numai un interviu, in exclusivitate, pentru TVR (pe care-l veti putea urmari sambata, in primul episod al serialului), ci si … un cui de otel, indoit cu palmele, chiar in fata ei.

Daca ati ales ca destinatie China, mergeti in orasul Chongqing. Printre numeroasele blocuri inalte si sosele pline ochi de masini, municipalitatea a dat in folosinta o frumoasa platforma „pentru privit”. Privit ce? Doua linii ferate suspendate, pe care trenul-metrou vine cu viteza de sub munte, incetineste si… intra, pur si simplu, in pantecele unui bloc!
„Minunatia este unicat in China si acest punct, devenit obiectiv turistic, face parte din linia nr.1 de metrou din Chongqing (sunt 6, in total), construita in 2001. Evident, si blocul cu pricina a fost construit in acelasi timp, pentru a se putea face „jonctiunea” celor doua proiecte. Tot in maruntaiele blocului se afla si statia de metrou LiZiBa, unde urca si coboara calatorii care au avut/au treaba prin zona”, a povestit Marina Almasan.