Home » Ambasadorul Cord Meier-Klodt va participa marti, 13 iulie, la ora 11:00, la ceremonia de dezvelire a unei noi placi comemorative in memoria unor personalitati marcante din domeniile cultural, stiintific si militar inmormantate in Cimitirul Serban-Voda (Bellu).
Comunicate

Ambasadorul Cord Meier-Klodt va participa marti, 13 iulie, la ora 11:00, la ceremonia de dezvelire a unei noi placi comemorative in memoria unor personalitati marcante din domeniile cultural, stiintific si militar inmormantate in Cimitirul Serban-Voda (Bellu).

La eveniment vor lua parte, de asemenea, presedintele Academiei Romane, acad. Ioan Aurel Pop, directoarea Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti“, dr. Paula Popoiu, managerul Muzeului Municipiului Bucuresti, dr. Adrian Majuru, si managerul Muzeului National al Taranului Roman, dr. Virgil Nitulescu.
Noua placa memoriala a fost realizata in cadrul unui proiect cultural finantat de Ambasada Germaniei, la initiativa ambasadorului Cord Meier-Klodt si a sotiei sale, doamna Gladys Abankwa-Meier-Klodt, care, pe parcursul sederii lor in Romania, au fost miscati de realizarile si povestile de viata ale celor care si-au lasat amprenta asupra vietii cultural-artistice romanesti.
De altfel, acest proiect a prins contur in timp ce ambasadorul Cord Meier-Klodt, un mare admirator al regretatei cantarete Ioana Radu (1917-1990), a vizitat mormantul acesteia, impresionat fiind de cariera ei artistica.
Ambasadorul Cord Meier-Klodt: „Iarna trecuta, am cautat mormantul Ioanei Radu, pe care o pretuiesc, si, multa vreme, nu am putut sa-l gasesc. Atunci, sotia mea mi-a dat ideea ca placa memoriala sa fie reinnoita si extinsa. Ma bucur foarte mult ca, la finalul activitatii mele in Romania, pot oferi orasului si vizitatorilor acestui loc istoric un mic cadou simbolic“.
Placa memoriala va fi amplasata la intrarea principala in incinta Cimitirului Serban-Voda (Bellu) din Calea Serban-Voda nr. 249.
In cadrul ceremoniei de dezvelire a placii comemorative, ambasadorul Cord Meier-Klodt va sustine un scurt discurs, iar in incheiere va depune o coroana de flori la mormantul cantaretei Ioana Radu.

Accesul presei la evenimentul din data de 13 iulie 2021 este permis incepand cu ora 10.45. (Oportunitati foto/video)
Jurnalistii care doresc sa participe la eveniment sunt rugati sa-si anunte prezenta pana la data de 12.07.2021, ora 16:30, la adresa de e-mail pr-100@buka.diplo.de, precizand numele complet si institutia media pe care o reprezinta.