Comunicate

Vara concertelor la TVR 3

In direct sau inregistrat, la TVR 3 vor fi transmise cele mai importante concerte ale sezonului, sustinute la Sala Radio si la Ateneul Roman
Vara aduce la TVR 3 magia concertelor sustinute, in premiera, la Sala Radio si la Ateneul Roman. Marea Muzica a Lumii care va triumfa in acest sezon la Bucuresti va fi transmisa, in direct sau inregistrat, in exclusivitate la TVR 3, in lunile iulie si august.

Pe 4 iulie, de la ora 19.00, TVR3 va marca Ziua Independentei Statelor Unite ale Americii printr-un eveniment extraordinar: este vorba despre concertul simfonic “The Jungle”, sustinut in premiera pentru Romania de Wynton Marsalis, laureatul a 9 premii GRAMMY, impreuna cu Orchestra Nationala Simfonica a Romaniei, dirijor Cristian Macelaru. Oferit publicului spectator la Sala Radio in 2 iulie concertul este parte din turneul in Romania al celui mai cunoscut trompetist contemporan, Wynton Marsalis, impreuna cu “Jazz at Lincoln Center Orchestra”, in cadrul celei de-a XXI-a editii a Intalnirilor JTI.

Simfonia “The Jungle”, compusa de Wynton Marsalis pentru aniversarea a 175 de ani de existenta a Filarmonicii din New York, a avut premiera partiala in decembrie 2016, iar interpretarea integrala a lucrarii, alaturi de Orchestra Nationala Simfonica a Romaniei, condusa de Cristian Macelaru, a fost chiar la Jazz at Lincoln Center din New York, in ianuarie 2019.

Seria concertelor din aceasta vara, transmise in exclusivitate la TVR 3, continua din 7 iulie cu cel mai asteptat si indragit eveniment al sezonului: a X-a editie a Festivalului International „Vara Magica 2021″, desfasurata sub titlul “Marea Muzica a Lumii la Bucuresti”.

In iulie, in fiecare miercuri de la ora 19.30, precum si in serile de miercuri si joi ale lunii lui Gustar, pana in 19 august, de la aceeasi ora, TVR 3 va oferi telespectatorilor sai o adevarata “Vara magica” – 10 concerte sustinute la Ateneul Roman de artisti si orchestre de prestigiu, care dovedesc, o data mai mult, ca Festivalul International “Vara Magica” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei si una dintre putinele manifestari de acest gen care aduce in prim-plan capitala Romaniei.

Pe scena Festivalului din acest an vor urca orchestre consacrate: Romanian Chamber Orchestra, dirijata de Cristian Macelaru, Orchestra Camerata Regala, dirijata de Constantin Grigore, Croitoru String Virtuosi Orchestra – solisti Simina si Gabriel Croitoru – vioara, Wave Quartet si Ansamblul PlaCello.

Lucrari apartinand patrimoniului universal vor fi incluse in recitaluri sustinute de artisti renumiti pe scena muzicii clasice – Elena Mosuc acompaniata de chitaristul Bogdan Mihailescu si pianista Vasilica Stoiciu Frunza, Alexandru Tomescu, alaturi de harpista Miruna Vidican, Sinziana Mircea si Madalina Pasol, violonistul David Lefèvre, impreuna cu violoncelistul Edouard Sapey Triomphe si pianistul Andrey Yaroshinsky.