Comunicate Educatie

Burse de Practica Internationala ale Bundestagului German in cadrul programului anului 2022

Bundestagul German acorda in fiecare an, in colaborare cu Freie Universitat Berlin, Universitatea Humboldt din Berlin, precum si cu Universitatea Tehnica Berlin, aproximativ 120 de burse pentru tineri absolventi de studii universitare din 50 de tari.
De la inceputul lunii martie pana la sfarsitul lunii iulie 2022, bursierii vor avea posibilitatea sa se familiarizeze cu sistemul parlamentar din Germania prin intermediul unei burse finantate de Bundestagul German.
Scopul programului este participarea nemijlocita la derularea activitatii politice si a proceselor decizionale democratice. Bursierii isi vor desfasura activitatea in biroul unui deputat din Bundestag si vor avea, de asemenea, posibilitatea de a participa la seminarii ale universitatilor din Berlin.
Programul se afla sub patronajul presedintelui Bundestagului German, Dr. Wolfgang Schauble.
Toate costurile privind transportul, cazarea si asigurarea, inclusiv bursa lunara in valoare de 500 de
euro vor fi preluate de Bundestagul German.
Informatii suplimentare despre program, precum si documentele necesare pentru inscriere pot fi gasite accesand pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips.
Termenul limita pentru inscrieri este 31 iulie 2021, iar selectia candidatilor va avea loc in toamna acestui an. Cei interesati sunt rugati sa trimita dosarul complet de inscriere la urmatoarea adresa de e-mail: info@bukarest.diplo.d

  • Cerintele pentru admitere sunt:
  • aveti cetatenie romana (dubla cetatenie este acceptata)
  • ati absolvit studii universitare (B.A., B.S., M.A., studii de licenta, master sau doctorale) in orice specialitate; un examen de absolvire a unei institutii de invatamant superior de stiinte aplicate nu este suficient. In cazuri intemeiate, dovada incheierii studiilor poate fi depusa pana la data de 31 decembrie 2021
  • aveti cunostinte foarte bune de limba germana (cel putin treapta B2 a Cadrului comun european de referinta pentru limbi straine)
  • sunteti vadit interesat de legaturile politice si sociale, precum si de istoria germana
  • sunteti angajat din punct de vedere social-politic
  • nu ati implinit inca 30 de ani (data nasterii