Comunicate

Vizita la contingentul (eAPS) al Fortelor Aeriene Germane de la baza militara de la Mihail Kogalniceanu

Der Kontingentführer der Mission eAPS 2023 Oberstleutnant Markus Kuchenbaur empfängt den Deutschen Botschafter aus Bukarest Herrn Peer Gebauer am 05.12.2023 in Rumänien

Ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, a vizitat ieri contingentul Fortelor Aeriene Germane de la baza militara Mihail Kogalniceanu de langa Constanta.
Germania sprijina aliatul sau NATO, Romania, la asigurarea supravegherii spatiului aerian in cadrul misiunii de politie aeriana intarita Air Policing South (eAPS). Patru avioane de lupta Eurofighter ale Fortelor Aeriene Germane si un contingent insumand 150 de soldati sunt pe deplin operationale de la sfarsitul lunii noiembrie pentru securizarea spatiului aerian NATO.
Locotenent-colonel Markus Kuchenbaur, comandantul contingentului german eAPS: „Este o onoare deosebita pentru mine sa pot conduce contingentul german aici, la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu, si sa am posibilitatea de a transmite un semnal important, in opinia mea, pentru Romania si pentru alianta noastra NATO, in materie de politica de securitate. Lucrez cu o echipa extrem de motivata si constienta de caracterul sensibil al misiunii si, bineinteles, ma bucur cand toti cei din subordinea mea se intorc la familiile lor, odata cu inchieierea misiunii.”
Ambasadorul dr. Peer Gebauer: „As dori sa multumesc domnului locotenent-colonel Kuchenbaur si intregului contingent al Fortelor Aeriene Germane pentru contributia lor importanta la securizarea teritoriului nostru aliat. In vremuri dificile ca acestea, apreciem in mod special curajul si angajamentul Fortelor Armate Federale si cooperarea remarcabila cu trupele aliatilor nostri, cum este si Romania.”

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/12/Eurofighter2-scaled.jpg