Comunicate

Cum s-a schimbat umorul romanesc in ultimii 30 de ani? Aflam la „Punctul critic”, pe TVR 1

Umoristii Toni Grecu, Dan Badea, Ioana State si Marius Florea Vizante sunt invitatii lui Bogdan Muzgoci in editia din 6 decembrie a emisiunii. „Punctul critic” se vede la TVR 1 de luni pana joi, de la ora 18.00.

Pe 6 decembrie, Mos Nicolae intra in casele romanilor cu veselie. Iar telespectatorilor TVR 1 le aduce in dar o editie speciala a emisiunii „Punctul critic”, ce ii va purta prin lumea umorului romanesc, din trecutul recent si pana in prezent. Cum s-a schimbat umorul romanesc in ultimii 30 de ani? Este intrebarea de la care moderatorul Bogdan Muzgoci porneste dicutia cu invitatii sai, alesi unul si unul: Toni Grecu, Dan Badea, Ioana State, Marius Florea Vizante. „Punctul critic” se vede miercuri, 6 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

„De la anecdotele din vremea comunista, spuse in soapta, pe la colturi, pana la explozia de comedie online si meme-uri, drumul umorului in Romania a fost – ca orice drum romanesc autentic – plin de hartoape si semne de circulatie contradictorii. Cine ar fi crezut ca bancurile cu Ceausescu sau cele cu Bula vor evolua intr-o lume a spectacolelor de stand-up si a comediei instantaneu accesibile pe telefonul mobil? Televiziunea Romana are rolul sau esential in aceasta istorie, pentru ca a fost una dintre primele si cele mai vizibile scene pentru umorul neaos de calitate. Marile texte umoristice si marii actori de comedie din Romania si-au gasit si isi pastreaza un loc de onoare in programele sale”, ne introduce Bogdan Muzgoci in episodul de miercuri al emisiunii.

80% dintre romani au acces astazi la continut de divertisment online, iar comediantii lor preferati au devenit adevarate celebritati. De la stand-up in cafenele mici la concerte de comedie sold-out, asistam la o explozie a talentelor umoristice romanesti.

Pe 6 decembrie, la „Punctul critic”, vom calatori prin vremuri mai triste sau mai vesele, vom rade mult, ne vom reaminti momente de umor care au devenit clasice si vom afla ce spun oamenii din comedia romaneasca de azi despre modul in care s-au schimbat gusturile si preferintele publicului.

Cum s-a schimbat umorul romanesc in ultimele trei decenii? Ce a insemnat comedia pentru romani in tot acest timp? Cum arata umorul romanesc azi, cu bunele si cu mai putin bunele lui? Ce lucruri ne vor face sa radem maine? O editie speciala, in care vom explora schimbarile uluitoare care au transformat umorul romanesc in ultimii 30 de ani. Urmarim „Punctul critic” miercuri, 6 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

Tot in aceasta saptamana, Mihaela Olaru i se alatura lui Bogdan Muzgoci luni, 4 decembrie, pentru o discutie despre copiii care devin obiect de santaj intre parinti, Maria Smarandache propune pentru marti un subiect… de sezon – dependenta de cumparaturi a romanilor, iar pe 7 decembrie, alaturi de Izabela Marinescu, aflam mai multe despre parentingul de ieri si de azi.

***

Intr-un climat dinamic, cu evolutii rapide, cu fenomene ce influenteaza in mod direct calitatea vietii si deciziile fiecaruia dintre noi, Televiziunea Romana aduce in discutie, la zi si echilibrat, aceste teme. Din 23 octombrie, TVR 1 ofera telespectatorilor sai subiecte complexe din realitatea romaneasca si internationala, in cea mai noua emisiune de dezbateri, „Punctul critic”, moderata de jurnalistul Bogdan Muzgoci si difuzata de luni pana joi, de la ora 18.00. Co-moderator al fiecarei editii este unul dintre jurnalistii sau prezentatorii TVR, bun cunoscator al temei discutate.