Evenimente

Workshop de Commedia dell’Arte in cadrul proiectului european Poetic Invasion of the Cities

Workshopul de Commedia dell’Arte – The Labyrinth of Masks, din cadrul proiectului european Poetic Invasion of the Cities (PIC) a inceput zilele acestea la Sibiu si se va desfasura online pana in 22 octombrie. In cadrul acestui eveniment sustinut de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, artistii Claudia Contin Arlecchino si Luca Fantinutti le dezvaluie participantilor tehnicile speciale si particularitatile Commedia dell’Arte.
Atelierele sunt dedicate studentilor si absolventilor Departamentului de Arta Teatrala din cadrul Facultatii de Litere si Arte a Facultatii de Litere si Arte a Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu, avand si sprijinul cadrelor didactice ale ULBS.
Claudia Contin Arlecchino este o actrita italiana, dar si regizor, scenograf si profesor de teatru, autoare de eseuri si texte teatrale publicate in mai multe limbi. Este cunoscuta in lume ca fiind prima femeie care a reinterpretat personajul masculin al Harlequin, unul dintre cele mai interesante personaje din Commedia dell’Arte. Claudia Contin Arlecchino colaboreaza indeaproape cu artistul grafic, fotograful si muzicianul Luca Fantinutti, care este directorul multimedia si de grafica al studioului Porto Arlecchino.

Despre Poetic Invasion of the Cities
Poetic Invasion of the Cities este o platforma europeana pentru artele spectacolului in spatii neconventionale. Acest proiect multidisciplinar isi propune sa ajunga la un public nou din comunitatile urbane implicate, inclusiv cel aflat in zone defavorizate. In acest scop, utilizeaza competentele artistice si resursele strategice specifice artelor stradale pentru a dezvolta metode inovatoare de a ajunge la publicul-tinta. De asemenea, implica profesionisti si artisti din domenii diverse, care pot transforma mijloace culte de expresie artistica intr-o experienta placuta si usor accesibila pentru oricine. Muzica clasica, baletul si anumite forme de teatru sunt reinterpretate si prezentate spectatorilor din toate mediile sociale intr-o maniera noua. Evenimentele se desfasoara in afara salilor de spectacol consacrate, artele spectacolului ajungand astfel in spatii unde nu au fost prezente niciodata.
Liderul de proiect este Comune di Montegranaro (Italia) – organizator al Veregra Street International Festival, iar partenerii sunt: Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu – organizator al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, Neue Gruppe Kulturarbeit (Germania) – organizator al festivalului LA STRADA. International Street Performance Festival din Bremen si Open Street aisbl (Belgia) – retea europeana dedicata teatrului de strada.