Evenimente

SEEN. Audio performance si visual mapping la Galeria Leilei din Bucuresti

Proiectul SEEN, o incursiune in multiple tipuri de limbaje artistice contemporane, se incheie cu un performance sonor, eveniment care va avea loc sambata, 23 octombrie, intre orele 17:00 -19:00, la Galeria Leilei din Bucuresti. Muzicienii Diana Miron si Laurentiu Cotac, alaturi de Outis Quartet, vor analiza multiple perspective de interactiune cu sunetul, folosind inregistrari de teren, laitmotive ale imaginarului, fragmentarea clipei si interactiunea cu frecventele diferitelor spatii acustice. Experienta muzicala va fi acompaniata de o serie de instalatii video create special pentru acest eveniment de grupul AURAL EYE.

Intr-un univers sonor alternativ, artistii exploreaza spatii hibride cu reguli proprii, care permit dilatarea si contractia timpilor, lasand hazardul sa contureze texturi acustice hibride, care pot fi simtite si vazute, intr-o zona de intimitate micro-expresiva.

SEEN
AudioArt: Diana Miron, Laurentiu Cotac, Outis Quartet
Videomapping: Aural Eye
Sambata, 23 octombrie, intre orele 17:00 -19:00, la Galeria Leilei din Bucuresti
Str. Aurel Vlaicu 88-90, Sector 2

AURAL EYE STUDIO este un duo artistic format din Alina Anca si Daniel Bega. Lucrarile lor graviteaza in jurul tehnicilor de 3D mapping. Sunt cunoscuti pentru creatia video generativa si randari in timp real pentru evenimente live, precum si pentru experimente cu cele mai inovatoare tehnologii disponibile in domeniul artei video si al artelor interactive. De-a lungul celor 6 ani de cand lucreaza impreuna, stilul lor a evoluat nu doar ca o conjunctie prin alaturare, ci si prin dizolvarea lenta a granitelor esteticii proprii in ceea ce a devenit o simbioza organica.

LAURENTIU COTAC (contrabas, compozitie, inginer de sunet, coordonator). Laurentiu Cotac (n. 1986, Brasov) este contrabasist si sound artist roman stabilit in Bucuresti, care activeaza in muzica de avangarda si punk. Cu experienta in editarea de sunet, sound design si compozitie muzicala pentru productii audio-video, film documentar s.a., este pasionat de field recording si inregistreaza locurile pe care le viziteaza. Activeaza in Ansamblul International Hyperion, condus de Iancu Dumitrescu, in trupa Bastos si in grupul And Then This.

DIANA MIRON (vioara, voce, compozitie, sound designer). Diana Miron (n. 1989) este o artista cu un lung parcurs in muzica clasica si contemporana, interesata de arta sonora si de varietatea mediilor de expresie. Studiaza muzica de la varsta de 5 ani. Colaborarile cu artisti romani si internationali ii stimuleaza dorinta de eliberare de barierele stilistice in favoarea proiectelor experimentale bazate pe explorare cu sunet, improvizatie (solo/colectiva) sau arta performativa. Proiectele ei includ compozitie de soundtrack si sound design pentru spectacole de teatru, film, vocal coaching, ateliere si instalatii performative. Ca punct de plecare, lucrarile sale raspund in mod direct si se conecteaza cu mediul inconjurator, valorificand claritatea momentului prezent in relatie cu obiecte sau entitati. Inspirata de posibilitatile infinite ale materialului sonor, de noile mentalitati, clisee, virtualitate, respinge ideea de adevar obiectiv sau relatarile culturii de masa, printr-o abordare care implica direct ascultatorul.

Format din violonistii Francisco Miguel Ramonda, David Ursei, violonistul Mihai Todoran si violoncelistul Victor Sandu, CVARTETUL OUTIS are o formatie clasica, dar este cunoscut pentru proiecte experimentale si pentru bucuria de a canta in locuri neconventionale.

Proiect co-finantat de Primaria Sector 2 Bucuresti
PARTENERI
Propagarta, The Institute, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Smark, IQAds, Teletext, Revista Arta, Modernism.ro, Zile si Nopti, Feeder, Spotmedia, Iqool, Revista Atelierul, Ziarul Metropolis si Munteanu