Comunicate

4.134.000 euro, suma donata in cadrul campaniei organizate de TVR si Crucea Rosie Romana

· Mediul de afaceri a donat peste 4 milioane de euro in bani si produse pentru ajutorarea poporului ucrainean.
· In direct la TVR 1, intr-o editie speciala „Referendum” prezentata de Iuliana Tudor si Mihai Radulescu, peste 40 de companii au oferit materiale umanitare si bani pentru a ajuta persoanele afectate de razboiul din Ucraina.

Luni, 28 martie, de la ora 21.10, Televiziunea Romana a gazduit un eveniment umanitar de amploare, organizat in parteneriat cu Crucea Rosie Romana, ca parte a campaniei „Umanitatea nu are granite”, pe care Crucea Rosie a demarat-o inca de la inceputul conflictului din tara vecina. In cadrul editiei speciale „Referendum”, prezentata de Iuliana Tudor si Mihai Radulescu, precum si in perioada premergatoare acesteia, mediul de afaceri a donat Crucii Rosii Romane nu mai putin de 4.134.000 euro, in bani si produse, pentru ajutorarea poporului ucrainean.

„Dupa un maraton in direct, programul special al TVR de sustinere a campaniei Crucii Rosii Romane Umanitatea nu are granite’ si-a implinit scopul! Totalul donatiilor venite catre Crucea Rosie Romana, in special din partea unor mari companii, a fost de peste 4.100.000 de euro, in bani si produse! O suma impresionanta, care va fi folosita pentru a ajuta persoanele afectate de conflictul din Ucraina, refugiati si, mai ales, persoanele civile aflate in continuare sub bombardamente. Multumim tuturor donatorilor! Multumim Televiziunii Romane! Multumesc colegului meu Mihai Radulescu si emisiunii ‘Referendum’! Va multumim voua, dragii nostri voluntari, neobositi in a cladi zi dupa zi Istoria Binelui! Ma-nclin! Campania continua!”, a declarat Iuliana Tudor, vedeta TVR si ambasador al Crucii Rosii Romane.

La randul sau, Mihai Radulescu, realizator si moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR 1, si-a exprimat recunostinta fata de cei care au sarit in ajutorul vecinilor aflati in suferinta: „Aseara, am trait o experienta minunata, aceea de a vedea ce inseamna, concret, puterea solidaritatii umane. Am vazut cat de receptivi au fost romanii la apelul nostru, cum s-au adunat, treptat, ban cu ban, donatie cu donatie, pana s-a ajuns la sume impresionante si imi imaginam deja cum tot acest ajutor va schimba destinele unor oameni greu incercati, le va alina suferinta refugiatilor ucraineni. Am vazut reprezentanti ai mediului de afaceri, societatii civile si autoritatilor care au aratat ca, mai presus de orice, suntem Oameni. Ca ceea ce ne face diferiti nu ne desparte, ci, dimpotriva, ne ajuta sa ne sustinem reciproc atunci cand suntem la nevoie. Romania a oferit, inca de la inceputul conflictului din Ucraina, un exemplu de mobilizare si de generozitate, iar seara de ieri a demonstrat inca o data ca ‘Umanitatea nu are granite’. Ma bucur ca, alaturi de Iuliana Tudor, am putut aduce o raza de speranta vecinilor aflati la nevoie si ma simt onorat ca emisiunea ‘Referendum’ a oferit posibilitatea romanilor sa confirme, inca o data, ca au un suflet mare”, a adaugat jurnalistul TVR.

Peste 40 de companii si institutii[1] au donat materiale umanitare de stricta necesitate (alimente, medicamente, aparatura medicala, apa, materiale de cazarmament), precum si bani pentru a ajuta direct persoanele afectate de conflictul armat din Ucraina. Mai mult, trei companii din Romania (Uipath Foundation, Profi Romania si Cefin) au achizitionat pentru Crucea Rosie Romana un tir si o remorca de tir, ceea ce va permite organizatiei sa efectueze cu mai multa usurinta transportul ajutoarelor umanitare in Ucraina. Pana in prezent, Crucea Rosie Romana a trimis in Ucraina 45 de tiruri cu aproximativ 1.000 tone de materiale.

Invitati speciali precum Paula Seling, Floarea Calota, Alexandra Coman, trupa Bere Gratis si Alex Stefanescu au ales sa se alature cauzei sustinute de campania „Umanitatea nu are granite”, oferind telespectatorilor si publicului momente artistice emotionante.

Tot in cadrul evenimentului special de la TVR a fost lansat oficial si call centerul infiintat la Sediul Central al Crucii Rosii Romane cu sprijinul Orange Romania, pentru gestionarea mai eficienta a situatiilor care ii vizeaza pe cetatenii din Ucraina. Numarul alocat este 0374-415.000 si permite preluarea simultana a patru apeluri de catre operatori, voluntari de Cruce Rosie, vorbitori de limba ucraineana, rusa, romana si engleza.

Romanii din afara granitelor au fost, de asemenea, conectati la exemplul de omenie oferit in cadrul evenimentului umanitar de luni seara, acesta fiind transmis simultan si la TVR Moldova si TVR International.

Foto Filip Scarlat, Crucea Rosie Romana